Can Dündar'dan MİT TIR'ları itirafı

FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpasına devletin gizli kalması gereken bilgilerini yönettiği Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlayan Can Dündar o habere ilişkin kitabında itiraflarda bulundu. Bu yayını devlet sırrını ifşa suçu olduğunu bile bile yaptığını itiraf eden Dündar, bunu yaparken de 7 Haziran seçimlerine güvendiğini söylüyor. Can Dündar, soruşturma başlatılmasının ardından gizli bilgileri aldığı kaynağı açıklamamak için Hakan Fidan'a iftira atmayı planladığını yazdı.

İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi'nin 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdığı Can Dündar yeni kitabında suçunu itiraf etti.

Dündar, ceza konusu olan haberi yayımlamadan önce avukatı tarafından "Devlet sırrını yayımlamak ağır cezalık suçtur" diye uyarıldığını, buna rağmen haberi ve fotoğrafları yayımlamakta ısrar etttiğini ifade etti. Dündar'ın bu itirafı 2016 Mart ayında yayımladığı kitabında detayları ile anlatılıyor.

AVUKATI UYARDI DÜNDAR YAYINLAMAKTA ISRAR ETTİ

Almanya'dan firarda bulunan Can Dündar kitabında görüntülerin gazetede yayımlanmasıyla ilgili süreçte neler yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Cumhuriyet'in avukat kadrosu, yılların deneyimiyle gazeteci dilinden anlardı. Riskleri söyler kararı yazı işlerine bırakırlardı. Yine öyle yaptılar (avukat) Akın toplantıyı açarken net konuştu: 'Devlet sırrını ifşa ağır ceza gerektiren bir suçtur. Tutuklama kaçınılmaz. Ben şahsen yayımlanmasına karşı değilim ama bu riskleri söylemekle yükümlüyüm. Bunu bilip düşünün' (dedi.) Savunma ekibimizin deneyimli avukatı Bülent Utku'ya döndüm. "Risk büyük Can, bence kullanmayın" dedi. Haber Koordinatörümüz Murat Sabuncu 7 Haziran seçimlerine bir hafta kala Cumhuriyet'e ve bana dokunamayacakları kanısındaydı…"

HAKAN FİDAN'A İFTİRA ATMAYI PLANLAMIŞ

Can Dündar kitabında görüntüleri kendisine "solcu bir milletvekili arkadaşının" getirdiğini yazmasına rağmen gözaltına alındıktan sonra savcıya "Hakan Fidan'dan aldım" demeyi planladığını da şu sözlerle itiraf ediyor:

"Haberin kaynağını soracaklardı, Söylememe hakkımız vardı. Ama belki kaynağın 'cemaat' olmadığını söylemek işe yarardı. Benim daha iyi bir fikrim vardı. Çok üstüme gelirlerse "Görüntülerin bana flash disk içinde postalandığını söyleyip, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın göndermiş olabileceğinden şüphelendiğimi itiraf edecektim."

Dündar bu fikrini avukatları tasvip etmediği için savcıya bu yönde ifade vermediğini de kaydediyor. 

Can Dündar'dan MİT TIR'ları itirafı ile ilgili etiketler Can Dündar MİT TIR'ları Hakan Fidan Cumhuriyet devlet sırrı murat sabuncu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.