Can Ataklı'dan skandallarla dolu kurban fetvası!

İslam dünyası Kurban Bayramı'nı büyük bir heyecanla idrak ederken sabah saatlerinde milyonlarca Müslüman camilere koşarak bayramı karşıladı. Ancak CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı yaptığı yayında Kurban Bayramı'na ilişkin skandal ifadeler kullanarak fetva vermeye kalktı.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı Kurban ibadeti hakkında İslami kaynaklarda yer almayan ifadeler kullandı. 

İslam'da vekaleten kurban kesmenin olmadığını söyleyen Ataklı kurbanlık deveye 40 kişinin ortak olabiliceğini de iddia etti.

Can Ataklı'dan skandallarla dolu kurban fetvası!

İşte Ataklı'nın o sözleri;

Ben parasını verdim. Afrika'daki bilmem nerelere gönderdim. O kurban değil adak, başka bir şey. Ama vacip kurban dediğimiz olayda kurban kesecek kişinin mutlaka başında bulunması lazım. Hayvan kesilinceye kadar tekbir getirecek. 

Büyükbaş hayvana 7 kişi girer, deveye 40 kişi ortak olabilir. Koyunun ortağı olmaz. Kümes hayvanları kurbanlık olarak kesilemez.

KURBAN VEKALETİ NEDİR?

İslam dinine göre, Kurban Bayramı’nda kurban kesmek için başkası yetkilendirilebilir. Buna kurban vekaleti denir. Bir kişi kendisi adına başka bir kişi ya da kuruma kurban kestirebilir. Vekalet veren kişi ise kurban bedelini öder. Kurban vekaletinin faydalarından biri kurban kesmek için zaman, yetenek ve imkanı olmayan kişilere seçenek sunmasıdır. Başkasına vekalet veren kişi, kurban eti kesildikten sonra etin belirli bir kısmını ya da hepsini ihtiyaç sahiplerine dağıtması için belirlenen yöntemlerle ulaştırılmasını sağlar.  

Can Ataklı'dan skandallarla dolu kurban fetvası! ile ilgili etiketler Can Ataklı Kurban Kurban Bayramı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.