Kalesinde devleşen Inaki Pena, Galatasaray'ın tur umutlarını canlı tuttu

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Katalan devi Barcelona ile eşleşen Galatasaray ilk maçta Camp Nou deplasmanında avantajı cebine koydu. Bu performansta en büyük paylardan biri devre arasında Barcelona'dan gelen kaleci Inaki Pena'da. Genç kaleci yaptığı kurtarışlarla kalesinde adeta devleşti.

E Grubu'nu yenilgisiz lider bitiren Cimbom, Katalan deviyle 0-0 berabere kaldı. Sarı-Kırmızılılar'da Barcelona altyapısında yetişen kaleci Inaki Pena kurtartışlarıyla maça damga vurdu.

 

23 yaşındaki kaleci ilk yarıda Depay'ın biri serbest vuruştan olmak üzere iki şutunu kurtararak olası bir farkı engelledi. Genç kaleci ayrıca savunmada arkadaşlarını organize ederek rakibin ataklarını savuşturulmasında etkili rol oynadı. Pena böylelikle Sarı Kırmızılılar'ın Avrupa Ligi'nde bu sezon namağlup unvanını korumasında en önemli paylardan birine sahip oldu.

Öte yandan rakip Barcelona cephesinden Pena'ya övgüler gecikmedi. Joan Laporta'nın danışmanı Jordi Cruyff: "Inaki Pena, çok iyi bir performans çıkardı. Yazın bizimle olup olmayacağını göreceğiz." diyerek genç kaleciye olan güvenlerini ortaya koydu. 

Kalesinde devleşen Inaki Pena, Galatasaray'ın tur umutlarını canlı tuttu

BARÇA PENA'DAN MEMNUN

Barcelona Sportif Direktörü Mateu Alemany de, karşılaşma öncesinde kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada, Pena'nın Galatasaray'da kiralık olarak forma giymesinden ve performansından çok memnun olduklarını, bu oyuncunun sezon sonunda Barcelona'ya döneceğini ifade etti.

 

Kalesinde devleşen Inaki Pena, Galatasaray'ın tur umutlarını canlı tuttu ile ilgili etiketler Galatasaray Barcelona Inaki Pena galatasaray barcelona
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçe taraftarı öfkeli! Ali Koç'un posterine bıçakla saldırı anı kamerada!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 38.haftasında İstanbulspor’u 6-0 yenmesine karşın Galatasaray, Konyaspor’u yenince sezonu 2.sırada tamamladı. Maçın ardından kaybedilen şampiyonluk sonrası bazı taraftarlar çılgına döndü. Bir taraftar, Ali Koç’un seçim posterine bıçakla saldırdı.