Çamlıca Kulesi'ne çıkılıyor mu? Kaç metre? Çamlıca Kulesi'ni kim tasarladı? Yeni açılan Çamlıca Kulesi hakkında kısa bilgi

Çamlıca Kulesi'ne çıkılıyor mu merak ediliyor. Geçtiğimiz 29 Mayıs'ta açılan, maliyeti 170 milyon TL olan Küçük Çamlıca Kulesi hakkında araştırmalar da başladı. Çamlıca Kulesi yüksekliğini, kaç metre olduğunu merak edenler, kulenin nerede olduğunu da araştırıyor. Peki Çamlıca Kulesi nerede?

Çamlıca Televizyon Kulesi, 29 Mayıs 2021'de açıldı. Toplam yüksekliği 365 metre olan Çamlıca Kulesi, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılında açtığı fikir yarışması ile Melike Altınışık tarafından tasarlanmıştır.

Çamlıca Kulesi'ne asansötle 1 dakika 10 samiye süren yolclukla ulaşabiliyorsunuz. 34 katlı olan Çamlıca Kulesi ziyaretçi kabul etmeye başladı.

ÇAMLICA KULESİ'NE ÇIKILIYOR MU?

Üsküdar ilçesindeki Küçük Çamlıca Tepesi'nde yer alır. Toplam yüksekliği 365 metre (1.198 ft) olan kulenin 220 metrelik bölümü 53 katlı betonarme yapı, 145 metrelik bölümü ise antendir. Deniz seviyesinden 587 metre yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek yapısı ünvanını taşır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılında açtığı Çamlıca Tepesi TV Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması nda dereceye giren ve uygulanmasına devrin başbakanı Erdoğan'ın seçimi ile karar verilen yapı, Eylül 2020'de tamamlanıp hizmete girdi. Açılışı, 29 Mayıs 2021 tarihinde yapıldı. Maliyeti ₺170 milyon olan kule hizmete girdikten sonra şehirdeki diğer anten ve anten kuleleri kaldırılmıştır. Kulede iki restoran ve bir seyir terası bulunmaktadır.

Çamlıca Kulesi'ne çıkılıyor mu? Kaç metre? Çamlıca Kulesi'ni kim tasarladı? Yeni açılan Çamlıca Kulesi hakkında kısa bilgi ile ilgili etiketler İstanbul Adalet Sarayı çamlıca kulesi kaç metre çamlıca kulesini kim tasarları çamlıca kulesine çıkılıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.