Çamlıca Camisi'nden ''Evde Kal'' mesajı...

İstanbul'da Büyük Çamlıca Camisi'nde Koronavirüs salgınını önleme tedbirleri kapsamında alınan kararlara uyulmasıyla Berat Kandili'nde de İbadet yapılamadı. Büyük Çamlıca Camisi'ne, "Evde kal Türkiyem" yazılı mahya asıldı.

İstanbulluların cuma namazı ve kandil gecelerinde namaz kılmak için sıkça tercih ettiği Çamlıca Camii, Beraat Kandili’nde de Koronavirüs tedbirleri nedeniyle boş kaldı.

Çamlıca Camisi'nden ''Evde Kal'' mesajı...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Koronavirüs salgınına karşı önlem almak amacıyla geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Koronavirüs'ün yayılma riskine karşı aldığımız yeni tedbirler çerçevesinde; cuma günü ve kandil gecesi cami ve mescitler kapalı tutulacak, cuma namazı için sala okunmayacaktır" ifadelerine yer vermişti.

Vatandaşların kalabalık ortamda bulunup risk oluşturmaması sebebiyle alınan kararın ardından Beraat Kandili gecesinde namaz kılınmadı. Çamlıca Camini’in mahyasına “ Evde Kal Türkiyem” yazıldı. Cami minaresinden ise dualar yükseldi.

Çamlıca Camisi'nden ''Evde Kal'' mesajı... ile ilgili etiketler Kandil çamlıca mahya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.