Çamlıca Camii'nin 5 yılda yapılan kapısı takıldı!

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği Çamlıca Camii’nin, dünyadaki en büyük ibadethane kapılarından biri olan kapısı yerine takıldı. Kündekâri tekniği ile üretilen ve yapımı 5 yıl süren 5 metre genişliğinde, 6.5 metre yüksekliğindeki kapı tam 6 ton ağırlığında.

Caminin yanı sıra müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otoparkın da yer aldığı, inşasında birçok yeniliğin ve farklılığın hayata geçirildiği Çamlıca Camii’nin büyük bir bölümü tamamlandı.

Çamlıca Camii'nin 5 yılda yapılan kapısı takıldı!

Caminin ana kapısının yerine monte edildiğini belirten İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk şunları kaydetti:

“Ana kapımızın her bir kanadı 2 metre 50 santimetre genişliğinde, 6,5 metre yüksekliğinde. Toplam 6 ton ağırlığında iki kanattan meydana geliyor. Binlerle ifade edilebilecek ahşap parçalarından oluşuyor. Kapı Konya’da, geleneksel Türk ahşap sanatının en güzel örneği olan kündekâri işçilik dediğimiz çivisiz sistemle bir araya getirildi. Sedef ve kaplama işleri ise İstanbul’da gerçekleştirildi.”

Çamlıca Camii'nin 5 yılda yapılan kapısı takıldı! - Resim : 2

KUBBESİ İSTANBUL, MİNARESİ MALAZGİRT...

Çamlıca Camii'nin üç şerefeli 4 minaresi Malazgirt Zaferi’ne ithafen 107,1 metre uzunluğunda.

İki şerefeli 2 minaresi ise 90 metre...

Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul’da yaşayan 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi ise İstanbul’u simgeliyor.

 

 

 

 

 

 

Çamlıca Camii'nin 5 yılda yapılan kapısı takıldı! ile ilgili etiketler Çamlıca Camii kündekari tekniği
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.