Camilerde bugün Cuma namazı kılınacak mı? 23 Nisan camiler açık mı?

Camilerde 23 Nisan Cuma namazı kılınacak mı sorusunun yanıtı belli oldu. Kısmi kapanma sürecine kapsamında yer alan bugünde İçişleri Başkanlığı tarafından Cuma namazı için ek bir genelge yayınlanmadı. Peki, bugün camiler açık mı?

İçişleri Bakanlığı’ndan kısmi kapanma gününde Cuma namazı için ek bir genelge yayınlandı. Buna göre vatandaşların en çok cevabını aradığı 23 Nisan Cuma namazı camilerde kılınacak mı?” sorusunun yanıtı da verilmiş oldu.

İçişleri Bakanlığı'nın, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında "Kısmi Kapanma" sürecine ilişkin bakanlığın internet sitesinden yayımlanan genelgede bazı sorularda yanıt bulmuş oldu.

23 NİSAN CUMA NAMAZI CAMİLERDE KILINACAK MI?

22 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp, 26 Nisan Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kalan 23 Nisan 2021 Cuma gününde vatandaşların araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye cuma namazı için gidebilecekleri belirtildi.

Camilerde bugün Cuma namazı kılınacak mı? 23 Nisan camiler açık mı?

Ayrıca İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Belirtilen yaş gruplarında yer alan vatandaşlarımızdan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca; 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir" ifadeleri kullanıldı.

 

Camilerde bugün Cuma namazı kılınacak mı? 23 Nisan camiler açık mı? ile ilgili etiketler 23 Nisan cami cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.