Camiler elektrik parası ödüyor mu?

Elektrik fiyatlarındaki yeni düzenleme sonrasında toplumun her kesimi bundan etkilenmeye devam ediyor. Konut ve iş yerlerindeki astronomik rakamlar işletmecileri ve ev sahiplerini zorlarken camiler elektrik parası ödüyor mu sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Ocak ayında gelen zamlarla beraber elektrik fiyatlarındaki artış sosyal medyada büyük yankı buldu. Bu durumdan esnaf ve sanayiciler olumsuz yönde etkilenirken camilerde son olarak nasibini aldı. Elektrik dağıtım firmalarının cami ve cem evlerini ticarethane statüsünden faturalandırınca cami dernek yöneticileri büyük bir şok yaşadı.

Camiler elektrik parası ödüyor mu?

Türkiye’de camilerin aydınlatma faturalarını devlet ödüyor. Fakat ısınma ve soğutma faturaları ise cami cemaati ve dernekleri kendileri karşılıyor.

Kocaeli’nde daha önce 4.500 TL gelen Eren Camiine şimdi 14 Bin TL elektrik faturası gelince vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Bu astronomik faturaları camilerin ödemesi mümkün değil. Diyanet İşleri Başkanlığı ayda bir kere dilekçe verildiği taktirde caminin ihtiyaçları için para toplanmasına izin veriyor. Bunun dışında camilerin bütün giderleri vatandaşın bağışları ile karşılanıyor.

Camiler elektrik parası ödüyor mu? ile ilgili etiketler cami Elektrik Elektrik faturaları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.