Call of Duty hayranlarını ilgilendiren haber: Game Pass'e gelmesi yıllar sürer

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın aldığını açıklaması sonrası Call of Duty'nin geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Sony, dünyanın en çok satan oyun serisinin Game Pass'e gelmesinden endişe ettiği için konuyu İngiliz rekabet kuruluna taşımıştı. Ancak son çıkan belgeler, Call of Duty'nin Game Pass'te ücretsiz olmasının birkaç yılı alacağını ortaya koydu.

Microsoft'un Activision Blizzard'ı 98.7 milyar dolara satın alması henüz resmi makamlar tarafından onaylanmadı. İngiliz rekabet kurulu CAM, Sony'nin şikayeti sonrası dev satın alma ile ilgili soruşturmayı genişletme kararı aldı. Sony, Microsoft'un satın almayı resmen gerçekleştirmesi durumunda tekelleşme ihtimalinin yüksek olacağını savunuyor. Sony ile Microsft arasındaki kavganın ana sebebi ise Activision Blizzard'ın elindeki en güçlü marka olan Call of Duty üzerinden yürüyor. Çünkü söz konusu oyun Play Station üzerinden en çok oynanan oyun olarak dikkat çekiyor. Dev Japon firma, Call of Duty'in Microsft'un oyun servisi Game Pass'e geçmesi durumunda konsol satışlarında büyük düşüş olacağından endişe ediyor.

CALL OF DUTY, GAME PASS'E NE ZAMAN GELECEK?

Microsoft'un Activision Blizzard'ı 68.7 milyar dolara satın alması sonrası milyonlarca oyun sever Call Of Duty serisinin Game Pass'e ne zaman geleceğini merak ediyor. Microsoft'un daha önce yaptığı açıklamalarda dünyanın en çok satan oyun serisinin Game Pass'e hemen gelmeyeceği çünkü Activisin Blizzard ile Sony arasındaki anlaşmaların devam ettiğinin altı çizilmişti. İngiliz Rekabet Kurulu'nun soruşturmasıyla ilgili Microsoft'un bilgi notlarından da benzer ifadeler çıktı. Microsoft, söz konusu notlarda Call of Duty'nin Game Pass'e gelmesinin birkaç yılı alabileceği ifade edildi. Activisin Blizzard ile Sony arasındaki anlaşmanın sona ermesi sonrası Call of Duty'nin Game Pass'de ücretsiz oynanması bekleniyor.

Call of Duty hayranlarını ilgilendiren haber: Game Pass'e gelmesi yıllar sürer ile ilgili etiketler Activision Blizzard Microsoft Sony Call of Duty PlayStation
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.