Çalışma hayatında önemli değişiklik: Hafta tatili kalkıyor!

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen ve önümüzdeki günlerde uygulamaya geçecek olan Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu ile hafta sonu tatili kalkıyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu ile hafta sonu tatilinin kalktığını yazdı.

İşte Doğan'ın yazısının ilgili bölümü:

HAFTA TATİLİ KALKIYOR

Bundan tam 93 yıl önce, 1924 yılında çıkartılan ve haftada bir gün tatil yapılmasını zorunlu kılan Hafta Tatili Hakkındaki kanun artık kalkıyor. Gerekçe ise, özellikle sanayi işletmelerinin her yıl hafta tatili günlerinde çalışabilmek için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı almalarının işletme sahiplerine ek yük getirmesi. Yeni düzenleme ile iş yerleri açısından artık hafta soru çalışma kolaylaşmış olacak. Ancak, yürürlükten kalkan yasa, aynı zamanda işçilerin haftada 6 günden fazla çalışmasını da yasaklıyordu.

Çalışma hayatında önemli değişiklik: Hafta tatili kalkıyor! ile ilgili etiketler hafta tatili sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi kanunu
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.