Çalışan annelere İŞKUR'dan çocuk başına 100 Euro kreş desteği! İşte kreş yardımı başvuru şartları!

Çalışan annelere İŞKUR tarafından destek ödemeleri başlıyor. Kadın istihdamını daha da arttırmak ve çocuklarına zaman ayıran ancak zaman fırsatı yaratamayan kadınları iş hayatında tutmak adına devlet tarafından destek paketleri devreye sokuluyor. Böylece imkanlar doğrultusunda çalışan annelere her çocukları için 100 Euro kreş yardımı yapılacak. İşte, İŞKUR çalışan annelere kreş yardımı başvuru formu...

Çalışan annelere İŞKUR aracılığıyla devlet destekleri geliyor. Çalışma hayatına zorlu koşullarda devam eden anneleri unutmayan devlet destekleri paketlerlerden birisini de kreş desteği oluşturuyor. Avrupa Birliği destekli bir proje olan bu imkan doğrultusunda kreş yardımlarının öncelikle dul ebeveynlere, boşanan ya da eşi ölen annelere veriliyor.

Çalışan anneler de 0-5 yaş aralığındaki çocukları için bu kreş desteğinden yararlanabiliyor. Güncel kur fiyatları kapsamında çalışan annelere, 0-5 yaş arasındaki çocukları için 100 Euro kreş desteği sağlanıyor. Bu destekten yararlanmak isteyen annelere içinde aranan başvuru şartları arasında son 1 yılda belirtilen aylık gelir ortalamasının brüt asgari ücretin üzerinde olmaması gerekiyor.

İş hayatında kadın istihdamı korumak adına hayata geçirilen bu proje kapsamında başvuru işlemleri gerçekleştiriliyor. Çalışan annelerin bu destekten yararlanmaları için aşağıdaki belgeler ile başvuru yapması gerekiyor.

Çalışan annelere İŞKUR'dan çocuk başına 100 Euro kreş desteği! İşte kreş yardımı başvuru şartları!

• Kreş yardımı başvuru formu,
• TC kimlik belgesi,
• İşyerince onaylı maaş bordrosu,
• İkametgâh adresi,
• Nüfus kayıt örneği,
• Kirada oturanların kira belgesi ve kontratı,
• Okul öncesi eğitim kurumunca çocuk kayıt bilgi formu

Çalışan anneler bu belgeler ile birlikte başvurularını; SGK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirebiliyor.

Çalışan annelere İŞKUR'dan çocuk başına 100 Euro kreş desteği! İşte kreş yardımı başvuru şartları! ile ilgili etiketler İŞKUR çalışan anne çocuk yardımı kreş desteği
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.