Çakar lamba OUT, tepe lambası IN!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye ve yaptırımlara rağmen trafikte tepe lambalı araçlar, emniyet şeridini kullanıyor.

İçişleri Bakanlığının düzenlemesiyle 1 Kasım itibariyle trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan çakar lamba kullanımı kısıtlandı.

Çakar lamba OUT, tepe lambası IN!

BAZI ARAÇLARDA KULLANIM DEVAM EDİYOR

Yasak kapsamında Kamuda, yerel yönetimler de, diğer mesleklerde ve üniversitelerin üst düzey yönetici , genel müdür ve daire başkanlarının araçlarında bulunan çakar lamba sistemleri söküldü. Ancak geçen süre içerisinde bu sefer de yasak olmasına rağmen bazı araçlarda tepe lambası kullanımı başladı.

Çakar lamba OUT, tepe lambası IN! - Resim : 2

EMNİYET ŞERİDİNDE HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ YOLUNA DEVAM ETTİLER

Kullanması yasak olmasına tepe lambası kullanan bir çok yetkisiz araç İstanbul’da trafiğin en yoğun olduğu saatler olan sabah ve akşam saatlerinde tepe lambalarını yakarak emniyet şeridini kullanmaya devam ediyor. Yaşanan bu anlar ise kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Kameraların çekim yaptığını gören bazı araç sürücüleri emniyet şeridinden çıkarken bazıları da hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiği görüldü.

Çakar lamba OUT, tepe lambası IN! - Resim : 3

YETKİSİZ ÇAKAR LAMBA KULLANIMI

Yetkisiz çakar lamba kullanımına değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bunun önüne geçmek amacıyla önemli bir karar aldıklarını ve uygulamaya başladıklarını anımsatarak

"1 Kasım'ı bu konuda milat olarak belirlemiştik. İstanbul'da ilk günde çakar uygulamasını ihlal eden 68, Ankara'da ise 50 sürücüye cezai müeyyide uygulanmış. Arkadaşlarımız uygulamaya başladılar. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda yeniden dikkatini çekmek istiyorum. Kanunda belirtilen araçlar dışında bu cihazların kullanılması artık yasaktır ve cezai işleme tabidir. İnşallah el birliğiyle herhangi bir denetlemeye ve işleme gerek kalmadan kısa zamanda bu meseleyi de aklıselimle halledeceğimize inancım tamdır.

İmtiyazınız emniyet şeridi olmasın, imtiyazınız trafik kurallarına tam riayet etmek olsun."



Çakar lamba OUT, tepe lambası IN! - Resim : 4

Çakar lamba OUT, tepe lambası IN! ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu İçişleri Bakanı Çakar lamba tepe lambası
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.