Büyükçekmece Belediyesi'nde büyük skandal

Daha önce ihalesiz işler yapıldığı için Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılan Büyükçekmece Belediyesi'nde bir skandal daha ortaya çıktı. CHP'li Meclis Üyesi Ahmet Şahin, ihalesiz yapılan işleri itiraf ederek, söz konusu uygulamanın 'Maliyeti düşürmek için' yapıldığını iddia etti.

CHP’li belediyelerin kanunsuz işlemleri ve harcamalarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Hakkında usulsüz ve ihalesiz harcamalar yaptığı gerekçesiyle Cumhuriyet savcılığınca soruşturma yürütülen CHP’li Büyükçekmece Belediyesi, yeni bir şaibeli iş yaptığı daha ortaya çıktı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında yapılan eleştirileri grubu adına cevaplayan CHP’li Ahmet Şahin, belediyenin kanunsuz ve usulsüz yaptığı işleri büyük bir soğukkanlılıkla savunduğu ortaya çıktı.

İhale kanunu kapsamında yapılması gereken işleri kanunsuz bir şekilde eş dost ve yakın çevresine dağıttığı iddiaların ayyuka çıktığı ve hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütülen Başkan Hasan Akgün’ün usulsüz ve ihalesiz başka işler de yaptığı son meclis toplantısında ortaya çıktı.

Yapılan meclis toplantısında muhalif üyelerin CHP’li başkan Hasan Akgün’ün kanun dışı uygulamalarını eleştirdiği oturumda CHP’li Meclis üyesi Ahmet Şahin tarafından savunuldu. Yüksek maliyetli olduğu için ihale usulü verilmesi gereken yeni yolların belediye tarafından ihaleye çıkılmadan müteahhite verildiğini itiraf eden CHP’li meclis üyesi Şahin, “ihalesiz verilen işin bitirildiğini” de sözlerine ekledi.

Meclis toplantısında ihaleye çıkılmadan yapılan yolun Çakmaklı yolu olduğu öğrenilirken, Yat Limanı’nı ihalesiz yaptırdığı için Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor

Büyükçekmece Belediyesi'nde büyük skandal ile ilgili etiketler CHP ihale büyükçekmece belediyesi meclis toplantısı usulsüz harcama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.