Büyük oteller ve restoranlar buradan alıyor: Avlanması yasak balıkları mezata çıkarıp satıyorlar

Antalya'da büyük otellerin, restoranların ve balıkçı esnafının mezatta balık aldıkları barınakta avlanması yasak balıkların da satıldığı ortaya çıktı. Aralarında nesli tükenme tehlikesinin olduğu balıkların da avlanarak satılırken, balıkçılar av yasağını ihlal eden balıkçılar hakkında şikayetçi oldu.

Antalya-Kemer kara yolu üzerindeki balıkçı barınağı, kentte balık avı yapan teknelerin geldiği ve her gün sabah saatlerinde mezadın yapıldığı yer olarak biliniyor. Balıkçılar, barınakta avladıklarını kasalar halinde ve açık artırma usulüyle mezada sunup satışını yapıyor. Büyük restoranlar, turizm tesisleri ve semt pazarındaki esnaf, balıkları buradan satın alıyor.

Büyük oteller ve restoranlar buradan alıyor: Avlanması yasak balıkları mezata çıkarıp satıyorlar

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Ava çıkan bazı teknelerin ağlarına nesli tükenme tehlikesi altındaki köpek ve keler balığı gibi omurgalı türler takıldığı ve bunların karaya çıkarılıp satıldığı belirtildi. Bunun üzerine balıkçılar, yasağı delen balıkçılardan şikayetçi oldu. Ayrıca yasaklı balıkların kasalar üzerinde sergilenip satıldığı görüntüler de ortaya çıktı.

Büyük oteller ve restoranlar buradan alıyor: Avlanması yasak balıkları mezata çıkarıp satıyorlar - Resim : 2

'DENETLENSE BALIKÇILAR CESARET EDEMEZ'

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, binlerce liraya satılan bu balıkların, ağa takıldıktan sonra çıkarıldığı tekneden denize bırakılması halinde yaşayabileceğini belirtti. Nesli tükenme tehlikesi altındaki balıkları avlayıp satanlara tepki gösteren Prof. Dr. Gökoğlu, "İleride çocuklarımıza bu balıkların yalnızca fotoğraflarını göstereceğiz. Yeteri kadar denetim yapılmıyor. Denetlense balıkçılar, buna cesaret edemez" dedi.

Büyük oteller ve restoranlar buradan alıyor: Avlanması yasak balıkları mezata çıkarıp satıyorlar - Resim : 3

Yasaklı türlerin büyük kısmının köpek balığı olduğunu belirten Prof. Dr. Gökoğlu, "Vatoz, orfoz, keler balığı çok sık satılıyor. Vatandaş köpek balıklarını özellikle kanser hastalığına şifa olduğu gerekçesiyle alıyor. Ama bunun satışı ve avı yasak" diye konuştu.

Büyük oteller ve restoranlar buradan alıyor: Avlanması yasak balıkları mezata çıkarıp satıyorlar ile ilgili etiketler Antalya balık balıkçı barınağı mezat yasak
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.