"Butona basmamak tecrübe ve soğukkanlılık ister"

Doğu Akdeniz'de 6 Yunan savaş uçağının Navtex bölgesini taciz girişimi 8 Türk f-16'sı tarafından önlendi. SuperHaber yazarı Metehan Demir, TRT Haber'de başarıyla sonuçlanan harekatı teknik açıdan değerlendirdi. Yunan jetlerinin kaçması ile sonuçlanan harekat için "muazzam bir başarı" ifadesini kullanan Demir, pilotların soğukkanlılığına da dikkat çekti. "O yüksek adrenalin seviyesinde butona basmamak tecrübe ve soğukkanlılık ister" dedi.

Türkiye denizde olduğu gibi havada da nasıl bir güce sahip olduğunu 27 Ağustos'ta Akdeniz semalarında bir kez daha gösterdi.

Türkiye'nin ilan ettiği Navtex alanını taciz eden 6 yunan jetinin karşısına dikilen Türk pilotları başarılı bir harekatla Yunan uçaklarını püskürttü.

SuperHaber yazarı gazeteci Metehan Demir harekatı TRT Haber'de değerlendirdi.

8 Türk F-16'sının katıldığı harekatta pilotların Yunan uçaklarına kitlendiği anları "Kaçışın mümkün olmadığı bir önleme" olarak değerlendiren Demir, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında birçok pilotun ordudan atıldığını hatırlatarak bu sürecin ardından bu operasyonel başarıya ulaşılmasını "Bu harikat 2016 sonrasında nekadar iyi pilot yetiştirildiğini gösterdi" sözleri ile açıkladı.

Harekat için "Tamamen tecrübe ve birikimi gösteren muazzam bir başarı örneği" diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Önleme pilotlarımızın üstün eğitimlerinin bir göstergesi. Pilotlarımızın soğukkanlılığı da dikkat çekici. O yüksek adrenalin seviyesinde butona basmamak tecrübe ve soğukkanlılık ister" 

Harekata katılan pilotlar ve onlara karadan destek veren ekibin çok kısa sürede tacize reaksiyon vermesinin de büyük bir başarı olduğunu kaydeden Demir, bunun savunmada yerli ve milli yazılımın etkisinin ne kadar önemli olduğunu da gösterdiğini ifade etti. 

Harekatın Türkiyenin silah gücünün nereye ulaştığını gösterdiğini belirten Metehan Demir, "Türkiye ile Yunanistan'ın askeri gücü kıyas kabul etmez" dedi. 

"Butona basmamak tecrübe ve soğukkanlılık ister" ile ilgili etiketler TRT Haber Yunanistan Doğu Akdeniz Türkiye f-16 Taciz
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.