Bütçe görüşmelerinde Bakan Pakdemirli ile CHP'li Gürer arasında gerginlik yaşandı

2022 bütçe görüşmelerinde Genel Kurul'da konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kuraklıkla ilgili hazırladığımız tedbir paketiyle üreticilere ödemeler Aralık Ayı’nın ikinci haftasında yapılacak." dedi. Görüşmeler sırasında Bakan Pakdemirli ile CHP'li Gürer arasında gerginlik yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Genel Kurul çalışmalarına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuşma yaptı. Bakan Pakdemirli, "Kuraklıkla ilgili hazırladığımız tedbir paketiyle üreticilere ödemeler Aralık Ayı’nın ikinci haftasında yapılacak." dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ İLE CHP'Lİ GÜRER ARASINDA GERGİNLİK

CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, çiftçinin mutlu olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Çiftçimizin mutlu olmasını istiyorsanız yem ve gübre fiyatlarını yarı yarıya indirin. Çiftçimize arpa taban fiyatı 1,750 lira verdiniz, yabancı ülke çiftçisinden tonu 4 bin 550 liradan arpa ithal ettiniz. Ekmeklik buğday için çiftçimize taban fiyat 2 bin 250 lira verdiniz, yabancı çiftçiden tonu 5 bin liradan buğday ithal ettiniz. Çiftçinin mutlu olmasını istiyorsanız yabancı çiftçiden ithal ettiğiniz buğday ile bize ödediğiniz taban fiyat arasındaki farkı hemen çiftçimize verin."

Üzerinde "Çocukların aktiviteleri ve dikkatleri üzerinde olumsuz etkisi bulunabilir." yazılı bir içeceğin düğün salonlarında dağıtıldığını anlatan Gürer, Bakan Pakdemirli'ye dönerek "Sentetik tatlandırıcı diye insan sağlığına zararlı bir ürünün Türkiye'ye 2015 yılından beri satılmasına izin vermeyi vicdanınız nasıl kabul ediyor?" diye sordu.

"Bana bakacak yüzünüz yok mu? Bari bana bakın, anlattığımı dinleyin sayın Bakan." diyen Gürer bunun üzerine Bakan Pakdemirli ile kısa süreli bir gerginlik yaşadı.

Meclis Başkanvekili Celal Adan, CHP milletvekillerinin konuşmalarını tamamlamasının ardından birleşime ara vererek grup başkanvekilleriyle görüşeceğini söyledi.

Verilen aranın ardından söz alan Pakdemirli, CHP'li Gürer ile görüştüğünü belirterek "Zaman zaman Meclisin tansiyonuyla beraber karşılıklı olarak maksadı aşan kelimeler olabiliyor. Bununla alakalı kendisiyle de içeride görüşmemizi yaptık. Karşılıklı olarak helalleştik." dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN ORMAN KAHRAMANLARI SİTEMİ

Öte yandan 2022 bütçe görüşmesi konuşması sırasında yazın yaşanan orman yangınlarına sıra geldiğinde sesini yükselterek sataşan milletvekillerine sitem eden Bakan Pakdemirli, "Yangınları biz çıkarmadık, söndürmek için canlar verdik. Bir Fatiha okumayı öğrenin önce ondan sonra konuşun. Hiçbiriniz o cenazelerde yoktunuz." dedi.

 

Bütçe görüşmelerinde Bakan Pakdemirli ile CHP'li Gürer arasında gerginlik yaşandı ile ilgili etiketler TBMM Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 2022 bütçesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.