Bursaspor evinde rahat geçti!

Süper Lig'in 10. haftasında Bursaspor kendi sahasında Antalyaspor'u ağırladı. Mücadeleyi yeşil-beyazlı ekip 4-0'lık skorla kazandı.

Süper Lig'in 10. haftasında Bursaspor kendi sahasında Antalyaspor'u konuk etti.

Bu sezon Fransız teknik adam Paul Le Guen yönetimende oynadığı 9 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Bursaspor, taraftarı önünde Brezilyalı teknik direktör Leonardo ile ilk maçını geçen hafta kazanan Antalyaspor ile karşı karşıya geldi.

İki takım arasındaki mücadeleyi hakem Ali Palabıyık yönetti. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu yaptı.

Mücadelede taraftarını da arkasına alan Bursaspor baskın olan taraftı. Timsah'ın ilk golü 37'de Agu kaydetti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.
2. yarıya da hızlı başlayan taraf Bursaspor oldu. 46'da Aziz Behich, 70'de Ekoko ve 90'da Batalla maçın skorunu belirleyen golleri kaydetti.

Mücadele 4-0 Bursaspor'un üstünlüğü ile sona ererken, yeşil beyazlı ekip puanını 16'ya yükseltti. Antalyaspor ise 9 puanda kaldı.

İlk 11'ler

Bursaspor: Harun Tekin, Ertuğrul Ersoy, Titi, Aziz Behich, Barış Yardımcı, Ekong, Batalla, Agu, Badu, Kembo-Ekoko, Stancu

Antalyaspor: Boffin, Celustka, Chico, Angelo, Sakıb, Charles, Sandro, Menez, Harun, Maicon, Eto'o

BURSASPOR ANTALYASPOR BEIN SPORTS İZLE

bursaspor_gol

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

16 Mayıs 2010'da Süper Lig'de tarih yazarak, şampiyonluk apoletini omzuna takan Bursaspor, uçurumun kenarından döndüğü geçen sezonun ardından, bu sezon adeta küllerinden doğmanın hesaplarını yapıyor. Takımın başına; Lyon'u üst üste 3 kez Fransa şampiyonu yapan Paul Le Guen'i getiren Bursaspor, unutmak istediği sezonun izlerini silmek amacıyla transfer sezonunda kadrosunu 8 yeni oyuncuyla neredeyse yeniden kurdu. Öyle ki, resmen takımın omurgasını sil baştan oluşturdu. Ekong, Titi, Barış Yardımcı, Agu, Badu, Delarge ve Kembo 11'in yeni parçaları oldu. Şimdilik kulübeden gelen son transfer Yusuf Erdoğan ise 11'e girmeye çalışıyor. Ancak kupa maçında yaşadığı sakatlık onun ve Bursaspor adına büyük talihsizlik oldu. İlk 11'de; geçen sezondan sadece kaleci Harun Tekin, Aziz Behich, Kaptan Batalla ve Stancu kaldı. Fransız teknik adam, 11'in yüzde 70'inin değişmesinin sancılarını "takım oyununu" yakalama konusunda bazı maçlarda çekti. Timsah, ilk 6 haftada Başakşehir, Beşiktaş ve G.Saray ile sert başlayan fikstüre rağmen, zorluk derecesi yüksek maçlarda zaman zaman sendelese de, gelecek için olumlu sinyaller veriyor.

TRANSFERLER GECİKTİ

Agu, Badu, Delarge ve Kembo, yaz kampından sonra takıma katıldıkları için taktik ve uyum anlamında taşlar biraz geç yerine oturmaya başladı. Özellikle Delarge ve Kembo, fizik ve kondisyon açısından ilk 9 haftada henüz beklenen düzeye gelemeyince, kanatlar; saman alevi gibi parlayıp söndü! Ancak milli maç aralarında, bu oyuncular, özel çalışmalarla form tutmaya başladı.

delarge

DELARGE PATLADI

Açıkçası, Kongolu kanat oyuncusu Delarge'ın, ilk 5 haftada 4 gol atmasını kimse beklemiyordu! PSG'nin transfer rekortmeni yıldızı Mbappe'nin üvey kardeşi olan Jires Kembo, henüz tam hazır olmasa da, yüksek top tekniğiyle beğeni topladı ve 6 maçını gol ve asistlerle süsledi. Sakat Badu ve cezalı Kembo'nun bu hafta Antalya maçıyla takıma dönmeleriyle birlikte Bursaspor'da; dişlinin eksik parçaları tamamlanmış olacak.

AMAÇ İLK 9'A GİRMEK

"Facia sezonun" ardından Le Guen'i 2 yıllığına takımın başına getiren Ali Ay yönetimi, bu sezon ilk 9'a girmeyi, kupada ise başarılı olmayı amaçlıyor. Ancak camia, 2010-14 arasında üst üste 5 yıl Avrupa kupalarına katılarak, "istikrarlı başarıyı" yakalayan Bursaspor'u, bir sonraki sezon yine zirveye oynarken görmek istiyor. Evinde oynadığı 4 maçın 3'ünü, 3'er gol atarak kazanan Timsah'ın ayak sesleri daha şimdiden duyulmaya başladı. Yeter ki, takımdaki uyum artsın ve camia kenetlensin.

yusuf

YUSUF ERDOĞAN ŞOKU

Bursaspor’da sakat oyunculara bir yenisi daha eklendi. Yeşil-beyazlı ekibin Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 4’üncü tur maçında deplasmanda Yeni Altındağ Belediyespor ile karşılaştığı mücadelede ilk 11’de forma giyen Yusuf Erdoğan, 84’üncü dakikada sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Genç oyuncunun MR’ı ise bugün çekildi ve kontrolleri yapıldı.
Bursaspor Kulübü’nden yapılan açıklamada kontroller sonrasında Yusuf Erdoğan´ın sağ diz dış yan bağında esneme tespit edildiği bilgisi paylaşıldı. Yusuf Erdoğan´ın tedavisinin yaklaşık 4-5 hafta süreceği ve ancak bu sürenin akabinde takımla birlikte antrenmanlara katılabileceği belirtildi.

baAkan

ANTALYASPOR BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMALAR

Kötü olayların yaşandığı 2016'nın ardından turizmin kısa sürede toparlanmasının önemini vurgulayan Yağcı, "İleriye umutla bakmamız lazım. Önümüzdeki yıldan sonra fiyatları da 2014 seviyesine çıkarmamız lazım ki kaliteli hizmeti sürdürebilelim" diye konuştu. Antalya'ya 12 milyon ziyaretçinin geldiğinden bahseden Yağcı, Manchester United, Arsenal gibi futbolda şehirle bütünleşip tanıtıma katkı yaratılmasının önemine değindi. Yağcı, futbol turizmi ile şehri entegresi halinde ederek, tanıtım ve ekonomik katkı yaratılacağını vurguladı.

"ANTALYASPOR ŞEHRİ EN AZ BÜTÇEYLE EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAK ARAÇ"

Antalyaspor Başkanı Öztürk de toplantıya hem turizmci hem de Antalyaspor Başkanı olarak katıldığını anlattı. Antalya'daki mevsim ve iklimin futbola uygun olmasından bahseden Öztürk, Avrupa'da örneği zor görülen çok iyi futbol tesislerinin Antalya'da yer aldığını aktardı. Pazarlama ve doğru tanıtım açısından Antalya'da sıkıntılar yaşandığını dile getiren Öztürk, Antalyaspor'un şehri en az bütçeyle en iyi şekilde tanıtacak araç olduğunu vurguladı.

BARCELONA ÖRNEĞİ

Barcelona, Rubin Kazan, Shaktar Donetsk futbol takımlarının örneğini veren Öztürk, bu futbol takımlarının bağlı olduğu kentin tanıtımına çok önemli katkılar sağladığını söyledi. Antalya'nın dünyada bilinen bir şehir olduğuna dikkati çeken Öztürk, Antalya'nın turizm sektöründeki bazı pazarlarda çok iyi tanıtılması ve bilinirliğinin dünya geneline yayılması için Antalyaspor'un en güzel araç olduğunu dile getirdi.

Bursaspor evinde rahat geçti! ile ilgili etiketler Bursaspor Antalyaspor canlı izle canlı dinle