Bursa'da korkutan yangın! Alevler villalara sıçradı

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Çağrışan köyündeki ormanlık alanda, bugün öğle saatlerinde başlayan yangın devam ediyor. Rüzgar yangını körüklüyor. Halk evleri boşaltması konusunda uyarılıyor. Alevler, Bademli Mahallesi'ndeki bazı villalara sıçradı. Öte yandan Vali İzzettin Küçük, yangının kontrol altına alındığını ve yangının başlamasında bir kasıt olmadığını açıkladı.

Bursa-Mudanya karayolu Çağrışan mevkisindeki çamlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki tüm ekipler ile helikopter, iş makineleri ve arazözler bölgeye sevk edildi. Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı da bölgeye gönderildi. Çevre illerden gelen destek ile birlikte yangına havadan 5 helikopterle müdahale ediliyor.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bursa-Mudanya karayolunun sağ tarafında başlayan yangın, yolun sol tarafına da sıçradı.

Bursa'da korkutan yangın! Alevler villalara sıçradı

Ekipler, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ederken, bazı villaların sakinleri yangına kendi imkanlarıyla kovalarla su taşıyarak müdahale etmeye çalışıyor.

Çağrışan ve Bademli mahallelerinde bazı siteler tedbiren boşaltılırken, bazı villaların çatıları ve bahçeleri yangından zarar gördü.

Bu arada, Bursa-Mudanya karayolunda yangının sürdüğü noktalara yakın olan vatandaşlar görevliler tarafından güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırılıyor.

Öte yandan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerini bizzat koordine ediyor.

Bursa'da korkutan yangın! Alevler villalara sıçradı - Resim : 2

“RÜZGAR OLDUĞU İÇİN YANGIN BAŞKA YERLERE SIÇRIYOR”
Bursa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, yangına bütün güçleriyle müdahale ettiklerini söyledi.

Yangın söndürme çalışmalarına havadan 5 helikopter karadan da çok sayıda ekiple devam edildiğini belirten Küçük, şunları kaydetti:

“Şu ana kadar çoktan kontrol edilirdi ancak maalesef poyraz var. Rüzgar olduğu için yangın başka yerlere sıçrıyor. Her türlü müdahaleyi yapıyoruz şu an. Bölgede Karayollarından, DSİ’den gelen ekipler var, 5 helikopter var. Çevre illerden gelenler var ama rüzgar böyle bir şey. Yerleşim yerleri için bazı yerlerde tedbir alıyoruz.”

“BADEMLİ TARAFINDA BİRAZ SIKINTI VAR”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Aktaş, yaptığı açıklamada, yangında can kaybının bulunmamasının sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Yolun her iki tarafında da hem Göynüklü-Çağrışan hem de Bademli tarafında yangının seyrediyor olmasının tuhaf bir durum olduğunu belirten Aktaş, “Sebep sonuç ilişkisini konuşmaktan ziyade kimsenin burnunun bile kanamadığı, evinin barkının hasar görmediği bir ortamı temin etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aktaş, yangın söndürme çalışmalarına herkesin büyük bir gayret ve heyecanla katıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Şu an itibarıyla Göynüklü-Çağrışan tarafında olaya müdahale edildi tamamen. Ara ara yanmalar var. Bunlara da tamamen müdahale edilip sıfırlanmaya çalışılacak. Bademli tarafında biraz sıkıntı var. Burada emniyet şeridi oluşturularak mümkün olduğunca yerleşim yerlerine geçmemesi sağlanmaya çalışılıyor. Yol araç trafiğine kapatıldı. Takdir edersiniz ki su tankerlerinin ve diğer araçların rahat ulaşımıyla ilgili yapılmak zorundaydı. Herkese anlayışı için teşekkür ediyoruz.”

Bursa'da korkutan yangın! Alevler villalara sıçradı - Resim : 3

YANGIN VİLLALARA SIÇRADI

Mudanya’da Çağrışan ile Göynüklü mahallelerindeki orman yangını, rüzgarın etkisi ile yayıldı. Alevler, Bademli Mahallesi’ndeki bazı villalara sıçradı. Villaların çatılarının yandığı görüldü. Alevlere ekipler ve vatandaşlar müdahale ederken, diğer konutlarda oturanlar ise evlerini boşalttı.

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: YANGINI ŞÜPHELİ BULUYORUM

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yangını şüpheli bulduğunu söyledi. Başkan Türkyılmaz, “Yangını birkaç yerden başlaması nedeniyle şüpheli buluyorum. Benzer olayı biz 2015 yılında yaşamıştık. Burada rant için yangın çıkaranlar olursa onlara fırsat vermeyeceğim. Beklentileri tepetaklak olacak. Bunu bilsinler. Yangına ekiplerimizle müdahale ediyoruz” dedi.

VALİDEN ‘SABOTAJ DEĞİL’ AÇIKLAMASI GELDİ
Bursa Valisi İzzettin Küçük, yangın bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını ifade eden Vali Küçük, “Yangının değişik yerlerde olmasının nedeni rüzgardan yaşanan sıçramalar. 200-300 dönümlük bir alanda yangın var. Alevlere, 6 helikopter, 1 uçak ve yüzlerce arazöz ile müdahale ediyoruz. Niye bu kadar araçla müdahale ediyoruz ? Çünkü, rüzgar şiddetli. Şu anda kontrol altına alındı. Birkaç saat içerisinde duruma hakim olacağız. En büyük yoğunluğu evlerin olduğu bölgelere verdik. Şu anda kişilere ait can kaybı ve mal kaybı yok. Çevre illerden yardım ekipleri geldi. Belediyemizin tüm araçları burada. Karayollarından ve DSİ´nin ekipleri burada. Yerleşim alanlarındaki vatandaşların can güvenliği için çalışıyorlar. Güvenlik ve jandarma ekiplerimiz burada. Çağrışan bölgesinde ağırlıklı çalışılıyoruz. Yangının birkaç yerde başlamasıyla ilgili söylentiler doğru değil. Rüzgarla ilgili sıçramalar var. Tamamen rüzgarla ilgili bir hadise İlk değerlendirmelerimiz sabotaj değildir” dedi.

Bursa'da korkutan yangın! Alevler villalara sıçradı - Resim : 4

7 saatlik çalışma sonucu tamamen kontrol altına alınan yangınla ilgili bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Bursa'da korkutan yangın! Alevler villalara sıçradı ile ilgili etiketler Bursa Mudanya Yangın
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.