Bursa ve Balıkesir'de korkutan deprem! İstanbul'dan da hissedildi! 9 Mart AFAD son depremler listesi

Sabah saatlerinde Bursa’nın Karacabey ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem Balıkesir, İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. Yaşanan sarsıntılar sonrasında az önce deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde gibi sorulara yanıt arandı. İşte, 9 Mart AFAD son depremler listesi…

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında Türkiye artçı sarsıntılarla sallanmaya devam ediyor. Son olarak 9 Mart sabahında saat 08.28’de meydana gelen deprem başta Bursa olmak üzere Balıkesir, İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

AFAD’a göre Bursa merkezli olan deprem 3.9; Kandilli’ye göre ise Balıkesir merkezli 4.2 olarak açıklandı. İstanbul ve Balıkesir'de de hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

Artçı Deprem Nedir?

Ana depremden sonra meydana gelen sarsıntılara artçı sarsıntı denmektedir. Artçı sarsıntılar ana depremin hissedildiği merkezde gerçekleşir ancak şiddet olarak ondan daha küçüktür.

Eğer artçı sarsıntı ana depremden daha şiddetli gerçekleşirse bilinmelidir ki artçıdan önce meydana gelen deprem ana deprem değil öncü sarsıntıdır ve artçı sarsıntı adı verilen sarsıntı aslında ana depremdir.

Kandilli Rasathanesi Son Depremler İçin Tıklayınız

AFAD Son Depremler İçin Tıklayınız

Bursa ve Balıkesir'de korkutan deprem! İstanbul'dan da hissedildi! 9 Mart AFAD son depremler listesi ile ilgili etiketler Bursa Balıkesir deprem İstanbul AFAD Kandilli Rasathanesi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.