Burs ne zaman krediye döner? KYK burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Günlerdir merakla beklenen KYK burs sonuçlarının açıklanması sonrasında öğrenciler KYK bursu ne zaman krediye döner krediye döner sorusuna yanıt aradı. Peki ama KYK burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar...

Beklenen KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada GSB Burs ve Öğrenim Kredisi sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları e-Devlet resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

Burs Ne Zaman Krediye Döner?

KYK’dan burs alan öğrencilerin başarısız olması durumunda aldıkları burslar krediye dönmektedir. KYK’dan burs alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır.

Not ortalaması 4’lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir ve bu öğrenciler burs almaya devam ederler.

Burs ne zaman krediye döner? KYK burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?

Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu artık öğrenim kredisine dönüştürülür. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenir.

KYK Bursu Ne Zaman Hesaplara Yatar?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl yeniden belirlenmektedir. 2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL’dir.

Ön lisansta 34 bin 200 öğrenci, lisansta 144 bin öğrenci, yüksek lisansta bin 350 öğrenci, doktora düzeyinde ise 450 öğrenci burs almaya hak kazandı.

Öte yandan, burs ve kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin ekim ayından geçerli üç aylık burs ve kredileri de ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak.

Burs ne zaman krediye döner? KYK burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? ile ilgili etiketler KYK kredi burs
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.