Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı?

Göz kamaştıran eserlerin müzikle buluştuğu Burning Man, bu yıl da dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğradı. Kavurucu çöl sıcağında düzenlenen sanat ve eğlence festivaline Türkiye'den de katılım oldu. Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? Bu ilginç etkinlikle ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

İhtişamlı ve cüretkar sanat eserlerinin sergilendiği çölde eğlenceli ve çılgın partilerin de düzenlendiği Burning Man 2018'e çok sayıda ünlü de katıldı. Sıra dışı kostümleri ve tasarım araçlarıyla festivale gelenler kum fırtınasına rağmen eğlencelerinden ödün vermedi. Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? Detaylı bilgiler bu haberde...

Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı?


Her yıl ABD’nin Nevada Çölü’nde düzenlenen sanat ve eğlence festivali Burning Man 2018 etkinliği, renkli görüntüleriyle adından söz ettiriyor. 1986 yılından beri ABD’nin Nevada eyaletinde Black Rock Çölü’nde her yıl düzenlenen Burning Man, müziğin ve sanatın birleştiği, eğlencenin dorukta olduğu bir festival.

Burning Man Festivali her ne kadar eğlenceli ve çılgınlarca parti yapılan bir etkinlik olsa da zorlukları da bir hayli fazla. Sıra dışı kostümleri ve tasarım araçlarıyla festivale gelenler kum fırtınasına rağmen eğlencelerinden ödün vermiyor.

Dünyanın her yerinden katılımcıların geldiği Burning Man 2018'e gidenler arasında ünlü Türkler de bulunuyor. Sinan Engin'in Seda Sayan’la olan evliliğinden dünyaya gelen Oğulcan Engin, Acun Ilıcalı’nın eşi Şeyma Subaşı ve sosyetik güzel Süreyya Yalçın, festivale katılan ünlü isimlerden oldu.

Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? - Resim : 2

Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? - Resim : 3

Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? - Resim : 4

Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? - Resim : 5Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? - Resim : 6

Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? - Resim : 7

Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? - Resim : 8Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? - Resim : 9

 

BURNING MAN
Burning Man, her yıl Ağustos-Eylül aylarında Nevada'nın Black Rock Çölü'nde geçici olarak kurulan Black Rock City'de gerçekleştirilen bir etkinliktir. Genellikle festival olarak bilinse de organizatöreri Burning Man'in festival olmadığını söylemekte, etkinliği bir "toplum ve sanat deneyi" olarak tanımlamaktadır.

Festival ilk kez 1986 yılında Larry Harvey ve arkadaşları tarafından organize edilmiştir. O zamandan beri her yıl Ağustos ayının son pazar günüyle Eylül ayının ilk pazartesi günü arasında düzenlenir.

Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? - Resim : 10

Etkinliğin adı (Türkçesi Yanan Adam), her yıl sembolik olarak yakılan büyük bir ahşap adam figüründen (the Man) gelir.

Festivale katılabilmek için önceden rezervasyon yaptırmak ve bilet almak gerekmektedir.

Festivalde özellikle geceleri büyük eğlenceler ve törenler düzenlenmektedir.

Her yıl çeşitli gündemi olan festivalde 2011 yılında gündem olarak "geçiş törenleri" konusu seçilmiştir. 2014 yılında festivale 65 binden fazla kişi katılmıştır.

Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? - Resim : 11

TARİHÇESİ
1990'dan bu yana her yıl dünyanın dört bir yanından 70 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan festival alanı, sanatçıların dev enstalasyonlarıyla çevreleniyor, ortaya inşa edilen 'Tahta Adam' da etkinliğin son gününde yakılıyor.

Burning Man'in yaratıcısı Larry Harvey, festivalin "kırık bir aşk hikayesinin yıldönümünde" doğduğunu söylemişti. 2016 yılında BBC'ye konuşan Harvey, "Bu hikaye yıllardır şişiriliyor. Aslında kız arkadaşımı yakıyordum. Hatta kulağa daha ilginç gelsin diye, kız arkadaşımın avukatını yakıyorum demiştim. İnanın yanan adamın nereden geldiğini bilmiyorum" demişti. "Etkinliğin ruhu canlı ve ayakta" diyen Harvey, tüm bu çılgınlığın nereden geldiğini soranlara şöyle yanıt verdiklerini söylüyordu: "Bilmiyorum, bunu keşfedecek olan sizlersiniz."

Burning Man nedir? Nerede Yapılıyor? Burning Man 2018'e Türkiye'den kimler katıldı? ile ilgili etiketler Burning Man burning man 2018 nedir türkiyeden kimler katıldı nerede yapılıyor
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.