"Burası Kürdistan" diyen esnafın gözaltına alınmasına DEVA Partili Yeneroğlu'ndan tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt'in Kurtalan ilçesindeki esnaf ziyaretinde "Bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır" ifadesini kullanan kişi, gözaltına alınmasının sonrasında serbest bırakıldı. Bu duruma tepki gösteren DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, "Tam bir akıl tutulmasıdır. Bir savcının siyasi iklime göre suç uydurup hukuku araçsallaştırması kabul edilemez." ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz gün Kurtalan'da gerçekleştirdiği ziyarette Cemil Taşkesen adlı esnafın, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor." sözleri üzerine Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma açıldı.

"SAVCILIK SORGUSUNUN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI"

Polis ekipleri, soruşturma kapsamında Taşkesen'i adresinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

DEVA PARTİLİ MUSTAFA YENEROĞLU: AKIL TUTULMASI

Bu gelişmenin ardından DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, gözaltı kararına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yeneroğlu, " Siirt'te bir esnafın Kürdistan tanımını kullanması sebebiyle hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma açılıp gözaltına alınması tam bir akıl tutulmasıdır. Bir savcının siyasi iklime göre suç uydurup hukuku araçsallaştırması kabul edilemez." dedi.

"DERHAL ÖZÜR DİLENMELİ"

Yeneroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bir savcının AİHM içtihatlarından bihaber olması ne kadar ayıp ise, Başbakan iken "Kürdistan kelimesini o Meclis zabıtlarında görecekler" diye çıkış yapan Cumhurbaşkanı'nın yargıya tam manasıyla hükmettiği bir ortamda "Kürdistan" ifadesinin suç sayılması bir o kadar utanç verici. Kürdistan coğrafi bir tanımdır, özellikle kamu gücünü kullananların bu kavram fobisinden kurtulması şarttır. Ülkemde fikir hürriyetinin can çekiştiği bir gerçek ama ilkelliğin de bir sınırı olmalı... Bu trajikomik zorbalık için vatandaşımızdan derhal özür dilenmeli!"

"Burası Kürdistan" diyen esnafın gözaltına alınmasına DEVA Partili Yeneroğlu'ndan tepki ile ilgili etiketler Meral Akşener Deva Partisi İYİ Parti Mustafa Yeneroğlu Kürdistan
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.