Kısıtlama öncesi çileden çıkaran görüntüler

İstanbul'un en önemli merkezlerinden Eminönü'nde sokağa çıkma kısıtlamasının başlaması öncesi ortaya çıkan görüntüler salgının nasıl yayıldığını gözler önüne serdi. Mısır Çarşısı, tramvay durağı ve vapur iskelesinde ortay çıkan kalabalık dikkat çekerken vatandaşlar duyarsızlığa isyan etti.

Hafta içi saat 19.00'da uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala Eminönü'nde yoğunluk yaşandı. Kısıtlama öncesi alışveriş yapmak isteyenler buradaki dükkanlara geldi. Bazılarının yapılan tüm uyarılara ve yoğun kalabalığa rağmen maskesiz olduğu görüldü. Alışveriş dışında gezmek için gelenler de yoğun kalabalık oluşturdu. Bazı vatandaşlar kalabalığın kendilerini korkuttuğunu ifade etti.

Kısıtlama öncesi çileden çıkaran görüntüler

"BU GÖRÜNTÜYE ARTIK UZAKTAN BAKIYORUZ, ÇOK ÜRPERTİCİ"

Figen Demir, "Çok kalabalık. Gerçekten çok korkutuyor yani. Mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalıştım. Fazla giremedim kalabalığın içine. Ama gerçekten insanlarımız çok duyarsız. Alışveriş için geldim ama kalabalığa girmemeye çalıştım. Bu görüntüye artık uzaktan bakıyoruz. Çok ürpertici" dedi.

Kısıtlama öncesi çileden çıkaran görüntüler - Resim : 2

"BU KADAR DUYARSIZLIK OLAMAZ"

Mecburen dışarı çıktığını ifade eden Selma Kondu ise, "Kalabalık tabi ki çok korkutuyor beni. Çok korkuyoruz hem de. Mümkün olduğunca çıkmamaya çalışıyoruz evden. Biraz mecburi geldik biz. Bir de mısır yiyorlar, o ısırıyor öbürüne veriyor, öbürü ısırıyor diğerine veriyor. Yani bu kadar duyarsızlık olmaz. Çok felaket durum." şeklinde konuştu.

Kısıtlama öncesi çileden çıkaran görüntüler - Resim : 3

"ÇOĞU İNSAN MECBUR DEĞİL AMA ÇIKIYORLAR"

Mısır Çarşısı'na alışverişe geldiğini söyleyen Duygu Doğan, "Mecbur alışveriş için geldik ama korka korka. Gezmeye gidenler de var. Çoğu insan mecbur değil ama çıkıyorlar. Atlatacağız inşallah. Bu gidişle zor ama atlatacağız" dedi.

Kısıtlama öncesi çileden çıkaran görüntüler ile ilgili etiketler İstanbul Eminönü Galata Köprüsü mısır çarşısı kalabalık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.