Burak Yılmaz Hollanda'yı seviyor

Milli golcü Burak Yılmaz Hollanda'ya karşı oynadığı üst üste 3 maçta da gol sevinci yaşadı. Portakallar'a 4. golünü ata 35 yaşındaki santrfor, Portekizli Cristiano Ronaldo'yu da yakalamış oldu.

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne Hollanda zaferiyle başlarken ilk 2 gol Burak Yılmaz'dan geldi. Kariyerinde hiç Dünya Kupası oynamamış yıldızlar listesinde adı geçen 35 yaşındaki santrfor, 64. milli maçında gol sayısını 26'ya yükseltti. 

Yıldız futbolcu, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın 15. dakikasında "Bizim Çocuklar"ı öne geçirirken, 35'te penaltıdan skoru 2-0'a getirdi. Burak Yılmaz böylece Hollanda'ya karşı oynadığı üst üste 3 maçta da gol sevinci yaşadı. Portakallar'a 4. golünü ata milli golcü, Portekizli Cristiano Ronaldo'yu da yakaladı.

Öte yandan Opta'nın verilerine göre 35 yaşındaki santrfor, A Milli Takım formasıyla ceza sahası dışından ilk golünü Hollanda'ya attı.

Sezon başında Fransa'nın Lille takımına transfer olan ve Fransa Ligi'nde oynadığı 20 maçta 9 gol 4 asist; UEFA Avrupa Ligi'nde ise 4 maçta 2 gol atan yıldız isim, ilerleyen yaşına rağmen formunu koruması hakkında maçın basın top şunları söylemişti:

"Bunu çok çalışmaya borçluyum. Formsuz dönemlerim oluyor ancak oralarda kırılmıyorum, geri dönmeyi başarıyorum. Genç kardeşlerime de bunu söyleyebilirim. Forvet yetiştirme konusuna gelince, sadece forvet olarak değil her mevkide üretebilmek çok önemli. Biz yetiştirici değil, yarışmacı bir ülkeyiz. Kendi içimizde yarışırken, yetiştiricilikten uzaklaşıyoruz. Yeni yeni Türk futbolcularının önemli kulüplerde olması bizi yine bu yola itti. Başımızda üretmeyle ilgili en önemli isimlerden biri oturuyor. Muhakkak ki onun da planları vardır. İlerleyen dönemlerde mutlaka bunları yürürlüğe sokacaktır. Üstüne koya koya devam ediyoruz."

Burak Yılmaz Hollanda'yı seviyor ile ilgili etiketler Burak Yılmaz Hollanda Şenol Güneş Yusuf Yazıcı A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.