"Bunu görse Atatürk mezarında ters dönerdi!"

Economist dergisi "Türkiye'de muhalefet Erdoğan karşısında galibiyet kokusu alıyor" başlığı ile Türkiye'deki seçimleri ve son anketlerde çıkan sonuçları okurlarıyla paylaştı. Dergi, Millet İttifakı hakkında ilginç yorumlar yaptı

İngiliz Economist dergisi son sayısında, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerine muhalefet cephesinden bakan bir yazı yayımladı. Yazı, "Türkiye'de muhalefet Erdoğan karşısında galibiyet kokusu alıyor" başlığı ile okurlara tanıtıldı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Economist, Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oyunun son anketlerde yüzde 20'ye yakın göründüğünü aktardı.

Economist, "popüler bir delifişek" ifadesini kullandığı Muharrem İnce'yi ise "Muhafazakar seçmenle iletişim kurabilen ender laik politikacılardan biri" cümlesiyle okurlarına tanıttı.

"Bunu görse Atatürk mezarında ters dönerdi!"

“PİYASALAR HER ZAMAN ERDOĞAN'I MUHALEFETE TERCİH ETMİŞTİ”

Dergi seçimlerle ilgili yazısında CHP ve Saadet Partisi’nin ittifakına da yer verdi:

"Laik bir parti olan CHP ile İslamcı bir parti olan Saadet'in ortaklık yaptığını görseler, muhtemelen iki partinin de kurucuları, modern Türkiye'nin atası Kemal Atatürk ile eski başbakan Necmettin Erbakan, mezarlarında ters dönerdi. Ama zor zamanlar zor ortaklıklar getirir. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, bu ittifakın, Türkiye demokrasisinden geriye kalanları Erdoğan'ın elinden kurtarmak için yapılan zorunlu bir evlilik olduğunu söylüyor. Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve adamlarının politik İslam'dan daha çok eş-dost kapitalizmine yakın olduğunu belirtiyor. Karamollaoğlu, 'Adalet kalmadı. Güçler ayrılığı ortadan kalktı' diyor."

Son aylara ilişkin ekonomik gelişmeleri ve verilerin de yer aldığı Economist makalesi şu cümle ile son buluyor:

"Her ne kadar baskıcı olsa ve çılgın ekonomik teorileri bulunsa da piyasalar her zaman Erdoğan ve partisini, dağınık bir muhalefete tercih etmişti. Geçen ay içinde bu da değişmiş olabilir."

"Bunu görse Atatürk mezarında ters dönerdi!" ile ilgili etiketler Atatürk Millet İttifakı economist Erbakan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.