Bunu da yaptılar! E-devlet linki gönderip banka hesaplarını boşaltıyorlar! Yetkililer uyardı!

Her yeni güne yeni bir dolandırıcılık haberi ile uyanan tüketicilere, bu kez de e- devlet sistemini kullanan dolandırıcılar hakkında açıklamalar yapıldı. İşte yetkililerin uyarılarına dair ayrıntılar…

Daha önceleri fiziki dolandırıcılara karşı vatandaşları uyaran yetkililer, teknolojinin gelişmesi ve akıllı cihaz kullanımının artması ile birlikte uyarılarını sıklaştırmaya başladı. Dolandırıcıların özellikle akıllı cihazlar üzerinden kolaylık ile banka hesaplarına erişebildiklerini belirten yetkililer, telefonlarına gelen linkler, cihazların mağazalarından indirilen uygulamalar vb. içeriklere karşı vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu.

Dijital platform kullanımının artması ile birlikte hem kamu kurumlarının hem de özel kurumların hizmet kapsamları da genişledi. Şubelere gitmeye gerek kalmadan onlarca farklı işin tek ekrandan halledilmesine olanak sağlayan dijital platformlar gündelik hayatı büyük ölçüde kolaylaştırsa da dolandırıcılıkların da önünü açtı. Uzun süredir tüketicilere yönelik önemli duyurular yayınlayan yetkililer, dolandırıcıların yeni bir yöntem daha geliştirdiklerini açıkladı.

Cep telefonlarına indirilen uygulamalara gizlenen kötü amaçlı yazılımlar ile kişilerin telefonlarına sızan ve banka bilgilerine kadar ulaşabilen dolandırıcılardan sonra yeni bir yöntemin daha geliştirilmiş olduğunu tespit ettiklerini belirten yetkililer, bu kez hedefe e- devlet sisteminin alındığını ve birçok tüketicinin bu şekilde kandırıldığını ifade etti.

E- DEVLET İSMİNİ KULLANARAK MESAJ ATIYORLAR!

Bunu da yaptılar! E-devlet linki gönderip banka hesaplarını boşaltıyorlar! Yetkililer uyardı!

Dolandırıcıların hedeflerine ulaşabilmek amacı ile şimdilerde e- devlet sisteminin ismini kullandıkları ortaya çıktı. Tüketicilerin cep telefonlarına “e- devlet adınıza tanımlı X TL kredi kartı aidat iadenizi almak için linke tıklayarak e- devletinize giriş yapın” yazılı bir mesaj gönderildiğini belirten yetkililer, linke tıklanması durumunda dolandırıcıların banka bilgilerine erişim sağladıklarını ifade etti. Bu konuda tüketicileri uyaran uzmanlar, bilinmeyen yerlerden gelen linklere kesinlik ile itibar edilmemesi gerektiğini belirttiler.

YETKİLİ İSİMDEN AÇIKLAMA!

Son günlerde bu tip mesajlara ilişkin oldukça fazla şikayet aldıklarını belirten Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, şu ifadeleri kullandı: “Her an her dakika farklı yöntemler bularak biz tüketicileri yanıltıp, dolandırmanın yollarını ve yöntemlerini buluyorlar. Gönderdikleri linklere girmemizi sağlayarak bizlere ait olan bilgilere ulaşıyor ve hesaplarımızı boşaltıyorlar.”

Bunu da yaptılar! E-devlet linki gönderip banka hesaplarını boşaltıyorlar! Yetkililer uyardı! ile ilgili etiketler e-Devlet Dolandırıcı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.