Bunları sakın yapmayın! Ağız kokusu için çok önemli tavsiyeler

Ramazan ayında insanların en çok şikayet ettiği konu ağız kokusudur. Ramazan ayına bağlı açlık ve sıcak yazlarında tutulan oruç nedeniyle yaşanılan budurumun çözümü nedir? Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Burhanettin Kömüroğlu bu sorunun yanıtını şöyle veriyor: Soğuk içecek ve yiyeceklerden uzak durun!

Oruçlu insanların sosyal hayatının kaldığı yerden devam ettiğini hatırlatan Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Burhanettin Kömüroğlu, "Ağız kokusunu etrafımızı rahatsız etmeyecek şekilde baskılamamız gerekmektedir. Dişler, iftardan ve sahurdan sonra mutlaka fırçalanmalıdır ve diş ipi kullanılmalıdır. Dişler ile birlikte dilin de fırçalanması gerekmektedir. Yapılan araştırmalar, dişleri fırçalayarak ağız kokusunun yüzde 20'sinden dil fırçalayarak ise ağız kokusunun yüzde 80'inden kurtulacağını söylemektedir" dedi

Ramazan ayının son yıllarda sıcak yaz aylarına denk geldiğini ifade eden Kömüroğlu, soğuk içecek ve yiyeceklerin daha çok tüketildiğini hatırlattı. Soğuk içecek ve yiyeceklerin ağız kokusunu artıracağı uyarısında bulunan Kömüroğlu şunları söyledi; " Ramazan ayı yaz aylarına denk geldiği için özellikle soğuk gıdalar tüketilmektedir. Ancak bilinmeyen bir şey vardır ki o da soğuk su ağız kokusunu artırır. Soğuk gıdalardan uzak durarak, ılık gıdalar tüketilmeye çalışılmalıdır"
Burhanettin Kömüroğlu, sahurlarda özellikle kahvaltılık tüketildiğini anlatan Kömüroğlu, ağzın kokmaması için sucuk, pastırma, baharatlı ve sarımsaklı gıdalardan da uzak durulması gerektiğini ifade etti.

AĞZI KOKANLARA TAVSİYELER

İftarda ve sahurda aromalı organik içecekler, yeşil çay, ada çayı ve benzeri ürünlerin tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Kömüroğlu, ağzı kokanlara ise gün boyu nasıl davranması ve nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda da bilgi verdi.

Kömüroğlu, "Ramazan ayı boyunca yemek alışkanlığımıza bağlı olarak öğlen ve akşam saatlerinde mide öz suyu salgılanır. Bu da ağız kokusu yapar. Bu nedenle öğlen ve akşam saatlerinde iletişimde bulunulan kişilerle biraz daha uzak mesafeden konuşmak daha iyi olacaktır" dedi.

Bunları sakın yapmayın! Ağız kokusu için çok önemli tavsiyeler ile ilgili etiketler oruç ağız kokusu ağız diş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.