Bundan tam 30 yıl önce atılmıştı... İşte Dünyanın ilk kısa mesajı!

Hızla gelişen teknoloji karşısında acaba ilk zamanlarda insanlar nasıl mesajlaşıyor ve konuşuyorlardı diye hepimiz merak etmişizdir. Haberimizde sizleri bundan tam 30 yıl önceye götürüyoruz. İşte Dünyanın ilk kısa mesajı!

Hızla gelişen teknoloji karşısında bizlerde gelişerek değişmeye başlıyoruz. Bu durum karşısında eski toprak dediğimiz bizlerden yaşça büyük kişilerden hep duyarız ' eskiden böyle birşey yoktu' 'diye. Peki hiç merak ettiniz mi, telefonlar ilk icat edildiğinde insanlar nasıl mesajlaşıyordu? O zaman SMS var mıydı ya da telefonla arayarak mı konuşuyorlardı?

Bundan tam 30 yıl önce atılmıştı... İşte Dünyanın ilk kısa mesajı!

Tabiiki bu tarz sorular ve daha fazlası gün içinde aklımıza şüphesiz geliyordur. Bu sefer Kafanızı karıştıran sorulara benzer bir konuyla karşınıza geliyoruz. Dünyanın ilk kısa mesajı...

Dünyanın ilk kısa mesajı bundan tam 30 yıl önce bir cep telefonundan değil, bir bilgisayardan gönderildi. Evet, yanlış duymadınız. O zamanlar cep telefonları bu kadar gelişmiş değildi; ne kısa mesaj gönderebiliyor ne de alabiliyordu.

"MUTLU NOELLER"

Gönderen bir Vodofone teknisyenlerinden biriydi ve gönderdiği mesaj şu şekildeydi; "Mutlu Noeller"

"Naber, Napiyorsun" mesajlaşma tarzı yerine "Nbr, Nslsn" tarzı mesajlar yazmamız cep telefonlarında SMS özelliği getirilmesi ile meydana geldi. Anlayacağınız üzere bundan tam 30 yıl önce başladı herşey ve bir bilgisayarla. Geride bıraktığımız 30 yıl boyunca mesajlaşma şekli sürekli değişti. Kısaltmalar "Nbr, grşrz, slm, tmm " şeklini aldı ve günümüzde de bu şekilde kısaltmalar kullanılmaktadır.

SMS, 1984 yılında Alman Federal Postası'ndan Friedhelm Hillebrand ve Fransız Telekom'dan Bernhard Ghillebaert tarafından geliştirildi.Ancak ilk SMS'i gönderen kişi ise Britanyalı bir telekomünikasyon mühendisi. SEMA Group'ta çalışan mühendisleri müşterileri Vodafone için bir kısa mesaj servisi merkezi oluşturmuştu.

İngiliz mühendis Neil Papworth sistemi test etmek için henüz 22 yaşındayken dünya tarihine geçecek bir mesaj göndermişti. Mesajda sadece "Mutlu Noeller" yazıyordu.

Bundan tam 30 yıl önce atılmıştı... İşte Dünyanın ilk kısa mesajı! ile ilgili etiketler telefon mesaj
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.