Bulutların üzerinde sonsuzluğa yolculuk! Karadeniz’in en uzun Teleferiği: Beşikdüzü

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde bulunan 3 bin 100 metrekare uzunluğundaki Beşikdüzü teleferiği bulutların üzerinde sonsuz bir yolculuğun kapılarını aralıyor. Sonbahar rotalarınıza muhakkak eklemeniz gereken Beşikdüzü Teleferiği, doğanın sarıya çalan tonları ve sisli bulutlar arasında adeta masalsı bir yolculuk imkanı sunuyor.

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki Beşikdağ'da yer alan ve 3 bin 100 metrelik hattıyla Karadeniz'in en uzun teleferiği olan "Beşikdüzü", ziyaretçilerini sonbaharda rengarenk bitki örtüsüyle kaplı doğada masalsı bir yolculuğa çıkarıyor. 

Bulutların üzerinde sonsuzluğa yolculuk! Karadeniz’in en uzun Teleferiği: Beşikdüzü

Denize hakim bir noktada, yaklaşık 4 ay önce hizmet vermeye başlayan ve deniz seviyesinden 531 metre koduna uzanan teleferik, iki kabinli "var-gel" sistemiyle çalışıyor. Her kabini 55 kişilik kapasiteye sahip teleferik, saatte 400 kişiyi taşıyabiliyor.

Sonbahar mevsiminin son günlerinin yaşandığı bugünlerde sarı, yeşil ve kızıl tonlarındaki bitki örtüsünün yanı sıra sis bulutlarıyla kaplı zirvede yolcularına eşsiz seyir keyfi sunan teleferik, bölgeyi kuşbakışı izlemek isteyen yerli ve yabancı yolcularına doyumsuz bir Karadeniz manzarası sunuyor.

Bulutların üzerinde sonsuzluğa yolculuk! Karadeniz’in en uzun Teleferiği: Beşikdüzü - Resim : 2

Bulutların üzerinde sonsuzluğa yolculuk! Karadeniz’in en uzun Teleferiği: Beşikdüzü ile ilgili etiketler Seyahat Trabzon Beşikdüzü Beşikdüzü teleferiği