Bulgaristan'dan Türkiye açıklaması: Mültecilere bakmak zorunda değiller

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, mülteciler konusunda Türkiye'nin derhal yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı. Borisov ayrıca, Türkiye'nin tek başına Suriyeli mültecilere bakmak zorunda olmadığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın yüz yüze görüşeceğini ifade eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ardından da Avrupa Birliği (AB) nezdinde liderler toplantısının gerçekleştirilmesi için girişimde bulunacağını belirtti.

''TÜRKİYE MÜLTECİLERE BAKMAK ZORUNDA DEĞİL''

Mültecileri kabul etmesi ve barındırması için en kısa sürede gerekli kaynağın sağlanması gerektiğinin altını çizen Borisov, Türkiye’nin tek başına Suriyeli mültecilere bakmak zorunda olmadığını ifade etti.

Kendisinin Türkiye ile birilerinin arasında aracı değil taraf olduğunu kaydeden Borisov, Bulgar halkının güvence istediğini dile getirdi. Tam da koronavirüs ile mücadele çabaları verilirken olası bir sığınmacı akını yaşanması halinde bölge istikrarının bozulmasının an meselesi olduğunu bu yüzden de aktif çalıştığını ifade etti.

ŞEHİTLER İÇİN TAZİYE

Şehit düşen Türk askerleri için taziyelerini bildiren Borisov, savaştan kaçan binlerce mülteciye de merhametli yaklaştığını aktardı.

(İHA)

Bulgaristan'dan Türkiye açıklaması: Mültecilere bakmak zorunda değiller

Bulgaristan'dan Türkiye açıklaması: Mültecilere bakmak zorunda değiller ile ilgili etiketler Türkiye Bulgaristan Mülteci boyko borisov
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.