AB ile hareket etti! Bulgaristan'dan Rusya kararı: 6 ay içinde terk edin!

Bulgaristan Avrupa Birliği ile hareket ederek flaş bir karara imza attı. Bu karara göre Bulgaristan Rusya plakalı araçların ülkeye girişini ve transit geçişini yasakladı.

Bulgaristan, Avrupa Komisyonu’nun 8 Eylül’de yayınladığı yaptırım uygulamaları çerçevesinde, Rusya plakalı araçlara sınırlarını kapatan Almanya, Litvanya, Letonya, Estonya, Polonya, Finlandiya ve AB üyesi olmamasına rağmen Schengen bölgesinin bir parçası olan Norveç’e katıldı. Rusya’nın diplomatik temsilciliklerine ait araçlar uygulamanın dışında tutulacak.


Bulgaristan Sınır Polisi Müdürü Anton Zlatanov, Rusya plakalı kamyonlara yönelik uygulanan ülkeye giriş yasağının, şahsi araçları da kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurdu. Zlatanov, halihazırda Bulgaristan sınırları içerisinde bulunan Rusya plakalı araç sayısına ilişkin bilgi vermezken, bunların sayısının fazla olmadığını ifade etti.

 

RUS PLAKALI ARAÇLAR 6 AY İÇERİSİNDE BULGARİSTAN’I TERK EDECEK

Yeni tedbir çerçevesinde Bulgaristan’da bulunan Rus plakalı araçların en geç 6 ay içerisinde ülkeyi terk etmesi gerekecek. Bu tedbir, Rusya vatandaşlarının şahsi araçlarıyla turistik seyahat amacıyla da olsa ülkeye giremeyecekleri anlamına geliyor.

AB ile hareket etti! Bulgaristan'dan Rusya kararı: 6 ay içinde terk edin! ile ilgili etiketler Bulgaristan Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.