Bulgaristan asgari ücret ne kadar 2022? Bulgaristan market fiyatları!

Türkiye dışındaki ülkelerle ilgili araştırma yapılırken en merak edilen konulardan biri de asgari ücret miktarı. Yeni yıla girmemize çok az bir süre kala, 2022 yılında diğer ülkelerde asgari ücretin ne kadar olduğu araştırılıyor. Bu ülkelerin başında da Bulgaristan geliyor. Peki, Bulgaristan asgari ücret ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

Bulgaristan, Balkanlar'da yer alan bir ülkedir. Avrupa Birliği’ne tam üye olan Bulgaristan, Batı'da Sırbistan ve Kuzey Makedonya, Doğu'da Karadeniz, Kuzey'de Romanya, Güney'de Yunanistan, Güneydoğu'da Türkiye ile çevrilidir. Bulgaristan'da asgari ücret miktarının 2022 yılında ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, Bulgaristan'da asgari ücret ne kadar 2022? Detaylar haberimizde... 

Bulgaristan asgari ücret ne kadar 2022? Bulgaristan market fiyatları!

Uzun süren sosyalist yönetimle beraber gelen kolektif yönetimin ardından piyasa ekonomisine geçen Bulgaristan hızla ekonomisini özelleştirmeye başlamıştır. Şu an ekonominin büyük kısmı özel kesimin elinde küçük bir kısmı ise kamu eliyle işletilmektedir.

Bulgaristan 2007’den beri Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen henüz Euro’ya geçmemiştir. Avrupa Merkez Bankası Bulgaristan ve Hırvatistan’ın Euro’ya geçiş sürecini değerlendirdiği raporda temel mesele kurumların ve idarenin iyileşmesi olarak belirlenmiştir. Ayrıca fiyatlarda karşılıksız artış olmaması için önlem alınması çağrısında bulunulmuştur. Bu rapordan da anlaşılacağı üzere Euro’ya geçilememesinin en büyük nedenleri enflasyon ve kurumsal istikrarsızlıklardır.

BULGARİSTAN'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2020 yılında 610 leva olan Bulgaristan asgari üceti, 2021 yılında 40 leva arttırılarak 650 liraya çıkartılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Denitsa Saçeva tarafından açıklanmıştır.

Sosyal sigorta primleri ve gelir vergisi ödemeleri kesildikten sonra ele geçen net miktar ise bir önceki senenin miktarı olan 473 Leva’dan 504 Leva’ya çıkacağı belirtilmiştir.

Ancak Bulgar iş adamları koronavirüs sebebiyle ekonominin %7’lik bir gerileme yaşayacağını bu sebeple daha fazla istihdam için asgari ücretin dondurulması gerektiğini ifade etmektedir.

Asgari ücret için haftalık çalışma günde sekiz saatten kırk saattir. Bazen bu saatlere ücreti ödenmek kaydıyla ekleme de yapılmaktadır. Bu saatin Avrupa Birliği’ne uyumlanması için çalışmalar yapılmaktadır.

Bulgaristan'da 2022 asgari ücret verileri henüz belli olmamıştır. 2022 asgari ücret tutarları belli olduğunda gerekli bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

BULGARİSTAN MARKET FİYATLARI 

Ülkedeki asgari ücretin Avrupa’nın en düşük oranı olduğunu belirtmiştik. Buna rağmen özellikle gıda maddelerinin fiyatına oranlandığında genel yaşam masrafları ucuz olan ülkede yaşamak nispeten kolaydır.

Örneğin 12'li yumurta 2.1 Leva, 1 kilogram biftek ise 13 levadır. Şehir merkezindeki evlerin fiyatları 450 Leva ile 700 Leva arasında değiştiği ülkede şehir merkezinden uzakta ev kiralanmak istendiği takdirde bu fiyatlar 200 Leva ile 400 Leva’ya inmektedir.

Bulgaristan asgari ücret ne kadar 2022? Bulgaristan market fiyatları! ile ilgili etiketler Bulgaristan asgari ücret 2022
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.