Bugün toplu taşıma ücretsiz mi, neden ücretsiz, 6 Ekim ne günü?

İstanbul'da toplu taşımanın bugün ücretsiz olup olmadığı, hangi araçlardan ücret yararlanabileceği merak konusu oldu. Peki, İstanbulkart bugün toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün metro, tramvay ve Marmaray, İETT ücretsiz mi? İşte 6 Ekim toplu taşıma hakkında merak edilenler...

Bugün İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, 6 Ekim'in İstanbul'un kurtuluşu anısına toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını merak ediyorlar. İstanbulkart bugün toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün metro, tramvay ve Marmaray, İETT ücretsiz mi? İşte 6 Ekim 2023'de toplu ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı...

Bugün toplu taşıma ücretsiz mi, neden ücretsiz, 6 Ekim ne günü?

BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Bugün otobüsler İstanbul'da saat 23.59'a kadar ücretsiz olacak. İETT tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu nedeniyle toplu ulaşım ücretsiz olacak. Ancak, bazı hatlar ve araçlar bu ücretsiz uygulamanın dışında kalacak. Adalar elektrikli hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarında ücretsiz uygulama geçerli olmayacak.

BUGÜN MARMARAY VE METRO ÜCRETSİZ Mİ? 6 EKİM 2023

Ayrıca, 6 Ekim'de metro, metrobüs ve Marmaray gibi toplu taşıma araçları da ücretsiz hizmet verecek. İstanbul'un Kurtuluşu anısına her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

6 EKİM NE GÜNÜ? İSTANBUL'UN KURTULUŞUNUN ÖNEMİ NEDİR?

6 Ekim İstanbul'un kurtuluşudur ve 1923 tarihinde gerçekleşmiştir. İtilaf Devletleri'nin İstanbul'u işgal etmesinin ardından 4 yıl 10 ay 23 gün süren işgal sona ermiş ve İstanbul özgürlüğüne kavuşmuştur. Her yılın 6 Ekim'i İstanbul'un kurtuluş günü olarak kutlanmaktadır, bu tarihte çeşitli etkinlikler düzenlenir ve toplu taşıma araçları ücretsiz olarak halka sunulur.

6 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

Ancak, 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu resmi bir tatil günü değildir. Okullar dahil kamu kurumları normal mesai saatlerinde hizmet vermeye devam edecektir.

Bugün toplu taşıma ücretsiz mi, neden ücretsiz, 6 Ekim ne günü? ile ilgili etiketler 6 Ekim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.