Bugün Kandil mi? 7 Ekim Cuma Hangi Kandil? Diyanet Kandil Günleri...

Diyanet İşleri Başkanlığı kandil tarihlerine göre bugün kandil mi merak ediliyor. İslam dünyasının heyecanla beklediği günlerden olan kandiller mübarekk günlerdir. Dini günler takvimine göre 7 Ekim 2022 Cuma günü Mevlid Kandili idrak ediliyor. Rebiülevvel ayının on ikinci gününe denk gelen Mevlid Kandili bugün mü? İşte detaylar...

Mevlid Kandili bugün mü sorusunun yanıtı haberimizde. Rebiülevvel ayının on ikinci günü idrak edilen ve müslümanların yoğun ilgi gösterdiği Mevlid Kandili 2022 yılının 7 EKim günü kutlanacak. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunu ifade eden Mevlid Kandili ne zaman?

BUGÜN MEVLİD KANDİLİ Mİ?

Dini günler takvimine göre 7 Ekim 2022 Cuma günü Mevlid Kandili olarak idrak ediliyor.

Mevlid Kandilinin Önemi Nedir?

İslam dünyasının Rebiülevvel ayının on ikinci günü idrak ettiği Mevlid Kandili Hz. Muhammed'in doğum gününü ifade eder. Sözlükte de doğum yeri ve zamanı anlamına gelen mevlit Hazreti Muhammed'in doğumunu, bu kapsamda yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılıyor.

Bugün Kandil mi? 7 Ekim Cuma Hangi Kandil? Diyanet Kandil Günleri... ile ilgili etiketler bugün kandil mi mevlid ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.