Bugün Kandil Mi? 3 Şubat 2022 Perşembe Regaip Kandili mi? Kandil Ne zaman?

Üç Aylar'ın Başlangıcı sayılan Regaip Kandili ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler takvimine göre 2022 yılı kandil tarihleri belli olurken 'bugün kandil mi' sorusu da merak konusu oldu. Müslüman dünyanın sabırsızlıkla beklediği Regaip Kandili bu yıl Perşembe gününe denk geliyor. Peki Bugün Kandil mi, 2 Şubat Çarşamba Regaip Kandili mi? İşte Diyanet bilgileri ve Regaip Kandili tarihi

Recep ayının ilk cuması'dır Regaip Kandili. Müslümanlar için sabırsızlıkla beklenen Üç ayların başlangıcıdır Regaip Kandili. Rahman ve Rahim olan Allah'a ibadet etmek için büyük bir fırsattır Regaip Kandili. Her Yıl olduğu gibi bu yıl da müslümanlar için kutsal üç ayların müjdecisi Regaip huzurun başlangıcıdı.

Regaip Kandili'nin tarihi ile ilgili merak başladı. Kuran-ı Kerim kaynaklı olmasa da Regaip Kandili İslam Kültüründe önemlidir. Hicri takvime göre de Recep ayının ilk Cumasıdır. Perşembe'yi cumaya bağlayan bu gece için geri sayım da başladı.

Bugün Kandil Mi? 3 Şubat 2022 Perşembe Regaip Kandili mi? Kandil Ne zaman?

Üç Aylar'ın ilk perşembesi ile Regaip Kandili de başlar. Allah indinde edilen duaların karşılık bulacağına inanılan bu kutsal günde ibadetler, dualar ve çeşitli mevlidler yapılır. Diyanet İşleri Başkanlığı da 2022 Regaip Kandili olarak 3 Şubat Perşembe gününü belirlemiştir.

Bugün Kandil mi?

Kandil günlerinin tarihleri de kafa karışıklığı yaratabilyor. Özellikle Recep, Şaban ve Ramazan ayları içerisinde yer alan kandil günlerinin tarihleri araştırılıyor. Ancak ilk olarak 3 Şubat Perşembe Günü Regaip Kandili Kutlanacak.

Bugün Kandil Mi? 3 Şubat 2022 Perşembe Regaip Kandili mi? Kandil Ne zaman? ile ilgili etiketler bugün kandil mi regaip kandili ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.