Buğra isminin anlamı nedir? Buğra ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Buğra isminin anlamı, Buğra isim analizi, kökeni ve manası, Buğra isminin ebced değeri ile Buğra isminin Kur'an'daki anlamı merak edilmektedir. İşte, Buğra isminin numerolojisi ve harf analizi...

Buğra ismi Türkiye’de kullanılan isimler arasında klasiklerdendir. Yeni doğan erkek bebekler arasında popüler yerini alan Buğra isminin 5 adet anlamı bulunmaktadır. Türkçe kökenli bir isim olan Buğra’nın anlamları arasında; sabaha karşı, erkek deve ve deniz adamı gibi ifadelerde yer almaktadır.

Buğra İsminin Anlamı Nedir?

Türkçe kökenli olan Buğra ismi; erkek deve, iki hörgüçlü deve, buğur anlamlarına gelmektedir. Bunların yanında turna kuşu, turna sürüsünün önünde uçan turna horozu anlamlarını da ifade eder. Harizm hükümdarlarından birinin lakabını da simgeler. Karahanlılar’da ilk Müslüman Hakanı'nın adı da Satuk Buğra Han’dır.

Buğra İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Türkçe kökenli olan Buğra ismi; Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir. Buğra ismi, Müslümanlar tarafından kullanılmaktadır.

Buğra İsim Analizi

B: Bu harf ile başlayan isimler, kolayca aşık olabilmekle beraber başkalarının da hayatlarına fazla müdahale edebilen kişilerden ibarettir.

U: İsminin ilk hecesinde yer alan ‘U’ harfi, refah ve istikrarı işaret etmektedir. Bu kişiler etraflarındaki eşyaların ve malların şık ve lüks olmasını arzulamaktadır.

Ğ: Bu harfe sahip olan kimselerin empati duyguları çok güçlü olduğundan akıllarından ziyade kalpleriyle hareket etmeyi tercih etmektedirler.

R: Bu harfe sahip olan kimseler hem yumuşak başlı hem de güzel huyludurlar. Çok ince düşünceleri olduğundan zaman zaman duygusallıklarına yenik düşebilmektedirler.

A: İsminin son hecesinde A harfi olan kimseler, başkalarına öncülük eden hırslı liderler arasındadır.

Buğra İsminin Ebced Değeri

بغرا > Buğra isminin ebced değeri 1203’tür.

ب = 2
غ = 1000
ر = 200
ا = 1
Toplam: 1203

Buğra İsminin Kökeni

Buğra isminin kökeni Frasçadır.

Buğra İsmi Harf Analizi

B: Ön sezileri yüksek
U: Mükemmeliyetçi
Ğ: Üstün güçlere sahip olma arzusu olan
R: Şanslı
A: Algılama gücü yüksek

Buğra İsminin Numerolojisi

B: 2
U: 25
Ğ: 9
R: 21
A: 1

Buğra İsminin Rengi

Buğra isminin rengi, yeşildir. Yeşil renk, parasal şansı ve güveni sembolize etmektedir. Bu rengin enerjisine sahip olan kimseler her daim başkalarını önemseyen ve kalıcı arkadaşlar edinebilen insanlardır. Hayatlarında herhangi bir şekilde sorun yaşadıklarında yeşil rengi kullanarak kendilerine yardımcı olmasını sağlayabilirler.

Buğra İsminin Şanslı Numaraları

Buğra isminin şansı numaraları; 1, 7, 19, 23 ve 33'tür.

Buğra İsminin Şanslı Günü

Buğra isminin şanlı günü, Pazar’dır. Pazar günü kişisel refah ve yaratıcılığın günlerindendir. Şanlı günü Pazar olanlar, kendilerini ön plana çıkararak refah seviyelerini yükseltebilecek işlere yönelirler.

Buğra İsminin Şanslı Ayı

Buğra isminin şanslı ayı, Ocak’tır. Maddenin esaretinden kurtulmayı sembolize ettiklerinden dolayı en ideal başlangıç zamanını seçerler. Ocak ayının enerjisi, entelektüel yetenekler ve değişim enerjisini de beraberinde getirmektedir.

Buğra isminin anlamı nedir? Buğra ismi Kur'an'da geçiyor mu? ile ilgili etiketler buğra isim anlamı isim analizi ebced değeri harf analizi numeroloji
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.