Buça'daki sivil katliamdan yeni detaylar ortaya çıktı: Buça Belediye Başkanı duyurdu

Rusya'nın Buça'daki sivil katliamları dünyanın gündeminde olmaya devam ediyor. Buça Belediye Başkanı Anatoliy Fedoruk, katliamla ilgili yeni detayları anlattı. Fedoruk, Buça’da bulunan cesetlerin yüzde 85’inde kurşun yarası tespit edildiğini açıkladı. Buça'da Rusya'nın çekilmesi sonrası çok sayıda sivilin cansız bedeni bulunurken, Rusya ise söz konusu görüntülere 'kurgu' demişti.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Buça kentinden sivil ölümlere ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklamada yapan Buça Belediye Başkanı Anatoliy Fedoruk, Buça’da bulunan cesetlerin yüzde 85’inde kurşun yarası tespit edildiğini açıkladı.

Buça'daki sivil katliamdan yeni detaylar ortaya çıktı: Buça Belediye Başkanı duyurdu

Anatoliy Fedoruk bu tespitin, Rusya’nın sivillere yönelik katliamının kasıtlı olduğunun kanıtı olduğu söyledi. Ayrıca şehirde, Kutsal Havari Andrew Kilisesi yakınlarında bulunan ikinci toplu mezardan cesetlerin çıkarılması çalışmaların Cuma günü tamamlanacağını söyledi.

Buça'daki sivil katliamdan yeni detaylar ortaya çıktı: Buça Belediye Başkanı duyurdu - Resim : 2

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeybatısında yer alan Buça'da Rus güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından çok sayıda sivilin cansız bedenleri bulunmuştu.

RUSYA GÖRÜNTÜLER İÇİN 'KURGU' DEMİŞTİ

Rusya ise sivillerin toplu şekilde öldürüldüğünü yalanlayarak görüntülerin kurgu olduğunu, cesetlerin sokaklara sonradan yerleştirildiğini açıklamıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bucha kentinde ortaya çıkan görüntüleri provokasyon olarak yorumlayarak, “Bucha’daki durum bir sahte saldırı, kurgulanmış görüntüleri sosyal medyada Batı ve Ukrayna yaydı. Batı, Ukrayna’daki insani durum ile ilgili spekülasyon oluşturma girişiminde bulunuyor. Rusya Federasyonu bu girişimi barış ve güvenliğe tehdit oluşturan bir provokasyon olarak değerlendiriyor" demiş

Buça'daki sivil katliamdan yeni detaylar ortaya çıktı: Buça Belediye Başkanı duyurdu - Resim : 3

Buça'daki sivil katliamdan yeni detaylar ortaya çıktı: Buça Belediye Başkanı duyurdu ile ilgili etiketler Ukrayna Buca Rusya sivil
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.