Buça'da katliam yapmakla suçlanan Rus askerlerin adresleri sızdırıldı!

Ukrayna İstihbarat Servisi'nin ele geçirdikten sonra medyaya servis ettiği bir dizi veri, Buça katliamını gerçekleştirdiği öne sürülen Rusya'nın 64. motorize birliğine mensup Rus askerlerin adreslerinden oluşuyor. Rus askerlerin pasaportlarındaki 'doğum yerlerinin' bilgileri detaylı olarak ortaya çıktıktan sonra Estonyalı araştırmacılar adresleri harita üzerinde tek tek konumlandırdı. Veriler harita üzerinde incelendiğinde oluşan resim ise ilginç...

Ukrayna istihbaratı, Bucha'da katliam yapmakla suçlanan Rus 64. motorize birliklerindeki askerlerin pasaport bilgilerini ele geçirdi. Pasaportlardaki adresleri medyaya servis etti. 

BUCHA KATLİAMINI YAPAN ASKERLERİN NEREDEN GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Ukrayna'nın resmi websitelerinde medyaya servis edilen verilerde evlere varan detaylarıyla katliamla suçlanan askerlerin açık adresleri bulunuyor. 

İstihbarat yetkilileri tarafından servis edilen bu adreslerin, askerlerin 'ev adresleri' olmadığı, sadece pasaportlarının üzerinde bulunan 'doğum yerleri' olduğu vurgulandı.

ADRESLER HARİTA ÜZERİNE KOYULDUĞUNDA BİR DÜZEN FARK EDİLDİ

Estonyalı araştırmacılar ise, Ukrayna istihbaratının paylaştığı verileri harita üzerinde tek tek işaretleyerek bazı yeni bilgiler edinmeye çalışırken ilginç bir şey fark etti.

Buça'da katliam yapmakla suçlanan Rus askerlerin adresleri sızdırıldı!

Bucha katliamını yapan (ve tahmin edilene göre genel olarak savaşan Rus ordusunun çok büyük kısmını oluşturan) askerler, Rusya'nın 'azınlık bölgelerinden' geliyor.

Adresler haritaya konduğunda Moskova ve St. Petersburg'dan neredeyse kimsenin olmadığı anlaşılırken, Rusya'da azınlıkların yaşadığı yerlerden birçok askerin Ukrayna'da savaştığı iddialarını güçlendiren bir resim oluştuğu görülüyor.

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: https://gur.gov.ua/  

Buça'da katliam yapmakla suçlanan Rus askerlerin adresleri sızdırıldı! ile ilgili etiketler Buca asker Rus pasaport bucha adres istihabrat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.