Bu yıl hac ve umre yapılabilecek mi?

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020'de hac ibadeti yapılamamıştı. Umre ziyaretleri ise vaka düşüşlerinin ardından kısıtlı sayılarda gerçekleştirilmişti. Ancak bir yıl önceye göre daha yoğun vaka artışları yaşanırken merak edilen bu yıl hac ve umrenin yapılıp yapılamayacağına ilişkindi. Merak edilen bu sorunun yanıtını Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı bir son dakika açıklaması ile verdi. İşte Diyanet'in hac ve umre ile ilgili yaptığı açıklamanın detayları.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl yapılıp yapılmayacağı merak edilen hac ve umre ibadetleri ile ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

Yazılı açıklamada, "2020 yılı hac ibadeti Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamadığı için hacı adaylarının kura ve kayıt hakları 2021 yılı için de devam etmektedir." ifadesi kullanıldı. Ayrıca umre ziyaretleri ile ilgili de önemli bilgi verildi. Bu bilgiye göre bu yıl umre ziyareti yapılamayacak. 

BAŞKANLIKTAN HAC VE UMRE AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sosyal medyadan paylaştığı hac ve umre ibadetine ilişkin yazılı açıklamanın detayları ise şöyle:

"2021 yılı hac ve umre ibadetleriyle ilgili vatandaşlarımızdan gelen yoğun sorular üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

2020 yılı hac ibadeti Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamadığı için hacı adaylarının kura ve kayıt hakları 2021 yılı için de devam etmektedir.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile 2021 yılı hac ibadetine ilişkin görüşmeler sürmektedir. Görüşmeler neticesinde alınacak kararlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

BU YIL UMRE ZİYARETİ YAPILAMAYACAK

Ayrıca Suudi Arabistan'ın normalleşme sürecini Ramazan Bayramı sonrasına ertelemesi nedeniyle ülkemizden umre ziyaretleri de yapılamayacaktır.

Vatandaşlarımız, hac ve umre hizmetleri ile ilgili 0 850 260 13 13 numara aracılığı ile İletişim Merkezimizden bilgi alabilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu yıl hac ve umre yapılabilecek mi?

Bu yıl hac ve umre yapılabilecek mi? ile ilgili etiketler Hac Umre Suudi Arabistan Diyanet İşleri Başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.