Bu uygulamaları tek tek not edin! Depremden önce uyarı veriyorlar

Depremden önce haberdar olmak için teknolojiye sığınan pek çok kişi, dünyanın dört bir yanında kullanılan doğal afet uyarı sistemlerini kullanmaya başladı. İşte depremde uyarı veren uygulamalar ve sistemler…

Yaşanan deprem felaketi sadece yaşamını yitirenler ile vefat eden kişilerin yakınlarını etkilemedi. Adeta tüm Türkiye enkaz altında kalmış gibiyken; bir süredir bastırılmış olan deprem endişesi de yeniden gün yüzüne çıktı. Özellikle de fay hattı üzerinde yer alan illerde yaşayan kişiler, depremden haberdar olabilmek için pek çok araştırma içerisine girmeye başladı. Bu konuda gelişmiş hizmet veren uygulamalar ise, her zamankinden çok talep görür hale geldi.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, doğal afetlere karşı alınabilecek olan önlemler de teknoloji dünyasına taşındı. Örneğin AFAD ya da AKUT’un yardım çağrısı uygulamaları, halihazırda ücretsiz bir şekilde hizmete açıkken; Kahramanmaraş depreminden sonra uygulama olarak hizmet sağlayan deprem alarm sistemleri de merak konusu oldu. Bulunulan bölge kapsamında 4.5 ve üzeri şiddetteki depremleri birkaç saniye öncesinden bildiren bu uygulamalar, Türkiye’nin her zamankinden çok ilgisini çekmeye başladı. İşte depremde uyarı veren uygulamalar ve sistemler…

ÜCRETSİZ HİZMET VEREN UYGULAMALAR VE SİSTEMLER BULUNUYOR

Bu uygulamaları tek tek not edin! Depremden önce uyarı veriyorlar

Endişeleri gidermek adına pek çok kişinin edindiği ‘Google Deprem Uyarıları’ ücretsiz bir şekilde Android sistemi kullanıcılarına sunuluyor. Akıllı telefonlardaki ivmeölçer özelliğini kullanarak sarsıntıyı algılayan bu sistem, telefonun ayarlar kısmında bulunan konum başlığı adı altından açılabiliyor. Depremden birkaç saniye önce güçlü bir sesle alarm veren bu sistem, pek çok kişi tarafından kullanılıyor.

Ücretsiz hizmet veren bir başka uygulama ise, ‘Deprem Uyarısı Titreşimi’. Depremlerin titreşim kuvvetini ölçen uygulamada şok kaynaklarının ürettiği sismik dalgaların algılanmasını ve kaydedilmesi sağlandığı için olan tüm depremlerden haberdar olmak mümkün hale geliyor. Deprem esnasında telefona farklı bir sesle uyarı veren uygulama, diğer zamanlarda titreşimle bilgilendirme yapıyor.

ÜCRETLİ HİZMET VEREN UYGULAMA VE SİSTEMLERE DE TALEP ARTIYOR

Bir başka uygulama olan ‘DEPREM AĞI’ son zamanlarda her zamankinden çok ilgi gördü. Ücretli üyeliği de bulunan bu uygulama, şu an için 10 milyondan fazla kişinin telefonuna inmiş vaziyette. Yine ivmeölçer özelliği sayesinde, sismik dalgalar ulaşmadan saniyeler öncesinden uyarı yapabilen bu uygulamada acil durumlar için; ‘öncelikli sohbet mesajı’, ‘ses sentezleyicilerle deprem bildirimleri’, ‘artırılmış gerçeklikle deprem görüntüleme’ gibi özellikler de mevcut.

Bu uygulamaları tek tek not edin! Depremden önce uyarı veriyorlar ile ilgili etiketler deprem telefon Google Android
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.