Bu uygulamalar şarjınızı yiyor olabilir!

Şarjım çabuk bitiyor diye şikayetçiyseniz, bu uygulamalara dikkat edin! Bu uygulamaların şarjı düşürdüğü ortaya çıktı. Hemen silmenizde fayda var.

Android cihazlarında bu şikayetler günden güne artmış durumda. Her şey normal gidiyorken birden şarjın düşmesi kullanıcıları epey sinirlendiriyor.  Bu durum sonucunda ya teknik servise gidiliyor ya da yeni cihaz alınıyor. Bunları yapmanıza gerek yok. Asıl sebebi telefonunuzda bulunan uygulamaların arka planda da çalışıyor olması. Arka planda çalışan uygulamalar pili boşa tüketiyor, bu da şarjın hemen bitmesine neden oluyor. 

Android cihazlarda şarjın bitmesine sebep olan birden fazla uygulama bulundu. Özellikle ücretsiz olarak sunulmasıyla kullanıcıları ağına kolayca düşüren bu uygulamaların Google Play Store’da 20 milyondan fazla kez indirildiği belirtildi. 

İŞTE TEHLİKELİ O UYGULAMALAR

Güvenlik şirketi McAfee’nin gerçekleştirdiği son araştırma kapsamında Android kullanıcıları arasında oldukça popüler 16 uygulamanın zararlı yazılımlar içerdiği tespit edildi. Siz o uygulamayı hiç kullanmasanız bile sinsice arka planda çalışıyor ve reklamları otomatik olarak çalıştırarak şarjınızı tüketiyor.

McAfee’nin raporuna göre birçok sektören uygulama arka plan reklamlarını çalıştırıyor. Bankacılık truva atları, casus yazılımlar, takip yazılımları gibi finansal durumunuzu ve gizliliğinizi tehdit eden uygulamaların, kişisel bilgilerinizi satabileceği aktarıldı. Ayrıca arka planda çalışan uygulamaların şifre avı veya banka/kripto cüzdanlarına saldırma gibi bir dizi gizlilik ihlali gerçekleştirdiği öğrenildi. 

-High-Speed Camera

-Smart Task Manager

-Flashlight+

-K-Dictionary

-BusanBus

-Flashlight+

-Quick Note

-Currency Converter

-Joycod

-EzDica

-Instagram Profile Downloader

-Ez Notes

McAfee’nin araştırmasından sonra bu uygulamaların Play Store’dan kaldırıldığı bilgisi paylaşıldı. Yine de şifrelerinizi kontrol etmekte fayda var.

 

Bu uygulamalar şarjınızı yiyor olabilir! ile ilgili etiketler Android
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.