Bu Soruyu Kimse Bilemez! Kim Milyoner Olmak İster'de Akılları Alan Soru

ATV'nin bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster'de Akıllara durgunluk Veren bir Soru Soruldu. Hem Kenan İmirzalıoğlu hem de seyirici şaşkına çevirdi.

Milyoner'in Son bölümünde sorulan bir soru Kenan İmirzalıoğlu'nu Bile şaşırttı. Sosyal medyada gündem olan soru izleyicinin akılalrında soru işareti bıraktı.

Kenan İmirzalıoğlu'nun Okumakta zorluk çektiği sorunun cevabı Tayland'ın başkenti olarak açıklandı.

MİLYONER'DE ŞAŞKINLIK VEREN SORU!

Tayland turizmin anavatanı. Başkenti Bangkok'un asıl adı 11 Kelime ve 168 harften oluşuyor. İsmi çok uzun olduğu için de iki kelimeye düşürüldü.

Krungthep Mahanakhon denilmiş, ancak turistlerin telafuzda zorluk çekmemesi için kısaca Bangkok denilmiş.

Bu Soruyu Kimse Bilemez! Kim Milyoner Olmak İster'de Akılları Alan Soru

Resmi evraklarda Krungthep Mahanakhon ismi kullanılan Bangkok’un tam ismi Türkçe yazıyla “Krungthep Mahanakhon Amonrattanakosin MahintharaAyuthayaMahadilok PhopNoppharat RatchathaniBurirom Udomratchanivet Mahasathan AmonPiman AvatanSathit Sakkathattiya VitsanukamPrasit” şeklinde okunuyor.

Lise seviyesindeki öğrencilerin bu isim için ezbere okuma yarışmaları yaptığı, ezberin yanı sıra tonlama ve uzatmalar için de çalıştıkları belirtiliyor.

Bu Soruyu Kimse Bilemez! Kim Milyoner Olmak İster'de Akılları Alan Soru ile ilgili etiketler Kim Milyoner Olmak İster Kenan İmirzalıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.