Bu sese kulak verin! Sağlığın kahramanları hemşirelerden mesaj var

Özel bir hastanede görev yapan ve yoğun bakım hemşireliğinin 6’ncı yılında olduğunu söyleyen Gizem Özdemir adlı hemşire, yaşadıklarını sosyal medyada yazarak halka seslendi. Özdemir, "Artık lütfen bi kenara bırakın tbt’yi, meydan okumayı, dalga geçmeyi ciddi bakın bu işe benim korkumu paylaşın" ifadelerini kullandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’nin çeşitli illerine yayılan ve birçok insana bulaşan koronavirüs ile hastalardan sonra, sağlık çalışanları tanışıyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI  BÜYÜK RİSK TAŞIYOR!

Ülkemizde en büyük risk altında olan başta doktor, hemşire ve sağlık çalışanları, korona ile mücadelede en önemli yeri tutuyorlar.

Halen çeşitli hastanelerde,çok sayıda,doktor ve hemşirenin yanında diğer sağlık görevlileri koronavirüs kaptıkları için tedavi altında bulunuyorlar.

Sağlık çalışanları dünyayı kasıp kavuran, Türkiye’de de, her geçen gün etkisini gösteren salgın hastalıkla mücadelenin halk tarafından çok ciddiye alınmasını istiyor.

Bu sese kulak verin! Sağlığın kahramanları hemşirelerden mesaj var

YOĞUN BAKIM HEMŞİRESİNİN BU SESLENİŞİNE KULAK VERİN!

Koronavirüs ile mücadelinin en kritik olduğu bu günlerde, sağlık görevlilerinin morallerinin iyi olması çok önemli..Özel bir hastanede görev yapan ve yoğun bakım hemşireliğinin 6’ncı yılında olduğunu söyleyen Gizem Özdemir adlı hemşire, yaşadıklarını sosyal medyada yazarak halka seslendi.

İşte o sözler:

“Korkuyorum! Yoğun bakım hemşireliğinde 6. Yılım dün tuttuğum 24 saatlik nöbetim kadar kötü bir çalışma hayatım olmadı. Korkuyorum bana bulaşmasından değil, taşıyıcı olmaktan korkuyorum annemin babamın babanemin dedemin benim baktığım hastalar gibi olmasından korkuyorum sevdiklerime zarar gelmesinden korkuyorum. Birilerinin hayatlarına dokunuyorum ama o dokunduklarım benim hayatıma dokunmasın korkuyorum. Buralar da herkes herşeyi dalgaya alıp paylaşımlarda bulunuyor ne kadar ciddi bir durum içindeyiz.

Bu sese kulak verin! Sağlığın kahramanları hemşirelerden mesaj var - Resim : 2

“BU HASTALIK SİZİ YAPAYALNIZ BIRAKIYOR ÇOK ACI!”

Ben dün gece ki 24 saatimde çok net anladım hastalar var ölmemek için direnen solunum cihazına bağlı yada oksijen açlığı çekiyor ama yinede yakınlarına haber vermeye çalışan hastalar var sonra bi de onların bi kaç eşyası var ama kimseleri yok çok acı bu hastalık sizi yapayalnız bırakıyor çok acı !

Ben kendimde yapayalnızım evimin içinde hastanede kendimi nasıl izole edebilirim diye düşünüp kenara çekilmekten kafayı yiyebilirim korkuyorum.

"LÜTFEN BİR KENARA BIRAKIN MEYDAN OKUMAYI VE DALGA GEÇMEYİ!BU İŞE CİDDİ BAKIN!"

Artık lütfen bi kenara bırakın tbt’yi, meydan okumayı, dalga geçmeyi ciddi bakın bu işe benim korkumu paylaşın bu hastalığa yakalandığınız da sağlık ekibinin bizim elimizden gelen yapabildiği şeyler çok sınırlı çok kısıtlı lütfen korkun ve artık bişeylerin farkına varın !

Bu sese kulak verin! Sağlığın kahramanları hemşirelerden mesaj var - Resim : 3

“SİZE BAKAN DA BİR CAN LÜTFEN DİKKAT EDİN!”

Önlüklerle maskelerle baretle çalışmak insan vücuduna zarar veren en kötü şey ne kadar terlettiğini vücudunuza nasıl izler bıraktığını bilemezsiniz ve unutmayın size bakan da bir can lütfen kendinize dikkat edin !”

BİR BAŞKA HEMŞİRE DE BÖYLE YAZARAK SESİNİ DUYURDU

“BU MESLEK PARAYLA DEĞİL YÜREKLE YAPILIR!”

İşte 25 yıldır görev yapan bir başka hemşirenin sözleri:

"25 yıllık hemşireyim. Yıllardır yoğun bakım ve riskli birimlerde görevimi yaptım...Şimdi acil serviste görev yapıyorum. Hergün pozitif veya şüpheli hastalarla temas halindeyim. Ben son nefesime kadar görevimin başında olucam.. %80 engelli evladımı 2 tane 10 yaşında ki oğluma bırakıp işe gitmek zorundayım.. Allah tan başka kimsem yok. Tek korkum bana bişey olursa çocuklarım ne olucak. Bizim gibi birebir temas etmeyen masa başında sağlıkçıyım diyenlere, rapor alanlara, torpille izin alanlara çok kızgınım. Eğer acil bir durum varsa herkes sağlıkçıysa sahaya gelin. Günlerdir para konuşuluyor. Utanmadan herkes para derdinde.. Bu meslek parayla değil yürekle yapılır bilin istedim. Saygılarımla

-Bir hemşire"

Bu sese kulak verin! Sağlığın kahramanları hemşirelerden mesaj var ile ilgili etiketler Türkiye hemşire Koronavirüs Korona sağlık çalışanı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.