Bu şehirde okuyacak öğrencilere müjde! 1 ay boyunca ücretsiz olacak...

Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime geçen üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala Samsun'da alkışalanacak bir harekete imza atıldı. KYK yurtları öğrenciler için hazır hale getirilirken eğitim için Samsun'a gelen öğrencilere, kamu kurumlarının misafirhaneleri 1 ay boyunca ücretsiz olacak. İşte detaylar...

Koronavirüs pandemisi döneminde eğitimin online olmasından dolayı, yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşları, öğrencileri, işçileri ve Kovid-19 hastası olup karantina altında tutulan vatandaşları misafir eden Kredi Yurtlar Kurumu Yurtları, bu yıl asli görevleri olan öğrencileri ağırlamaya hazırlanıyor. 

14 bin 400 kapasiteli 18 devlet yurdu ile 4 bin 40 kapasiteli özel ve vakıf yurtlarıyla öğrencilere barınma imkanı sunan Samsun'da yurtların dezenfeksiyon ve temizlik işlemleri tamamlandı.

Yemekhaneler öğrencilerin fiziksel mesafe kuralına uygun oturacak şekilde düzenlendi. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunan yurtlar öğrencilerini bekliyor.

Bu şehirde okuyacak öğrencilere müjde! 1 ay boyunca ücretsiz olacak...


"18 TANE DEVLET YURDU, 14 BİN 400 KAPASİTE İLE YURT NOKTASINDA SIKINTIMIZ YOK"

Samsun'da yurtlar noktasında bir sıkıntının olmadığını açıklayan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, öğrencilerde 2 yıl ara vermenin paniğiyle 'yurtlarda yer yok gibi' bir anlayış olduğunu kaydetti. Kasapoğlu, "Samsun'da 18 tane devlet yurdumuz var. Bunların ise 14 bin 400 kapasitesi var. Hemen hemen üniversitelerin meslek yüksekokulu olan veya fakültesi olan yerlerde de yurtlarımız mevcut. Tabii, bu pandemi münasebetiyle öğrencilerde 2 yıl ara vermenin paniğiyle, heyecanıyla beraber 'yurtlarda yer yok gibi' bir anlayış oldu. Samsun'da yurtlar noktasında sıkıntımız yok.

Çünkü 4 bin 40 kapasiteli de özel ve vakıf yurtları var. Vakıf yurtlarının tamamı dolduğunda bizim Samsun'da yedek sıkıntımız da kalmamış olacak. Kamu yararına çalışan vakıf ve dernek yurtlarına da Bakanlar Kurulu kararıyla ciddi anlamda destek veriyoruz. Dolayısıyla bu desteği alan öğrencinin çok ciddi bir sıkıntısı kalmıyor. Öğrenciler küçük bir rakama özel vakıf ve dernek yurtlarında kalabiliyor. Dolayısıyla biz şu anda müracaat eden öğrencilerimizi yerleştirdikten sonra geride kalanları özel vakıf ve dernek yurtlarına da yönlendirme yapabiliyoruz" dedi.

Bu şehirde okuyacak öğrencilere müjde! 1 ay boyunca ücretsiz olacak... - Resim : 2

"KAMU KURUM MİSAFİRHANELERİ ÖĞRENCİLERE 1 AYLIĞINA ÜCRETSİZ"

Öğrencilerin ikinci evlerine geldiklerini söyleyen Müdür Kasapoğlu, "Gelen öğrenciyi mağdur etmemekle alakalı valimizin güzel girişimleri oldu. Sayın Valimiz, kamu kurumlarına ait misafirhaneleri de '1 aylığına ücretsiz' bir şekilde öğrencilere sundu. İlk defa gelen bir öğrenci hem Samsun'u tanımış olacak hem de yurt sırası kendisine uzaksa vakıf ve özel yurtları görme şansı bulacak. Yani öğrencinin burada barınma ile alakalı sıkıntısı olmayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak mesai arkadaşlarımla beraber, yurtlardaki müdür, memur arkadaşlarımla beraber öğrencilerimizi bekliyoruz. Velilerin de içleri rahat olsun. Çocuklar artık bizimdir, bize emanettir. Çocuklar ikinci yuvalarına geldiler" diye konuştu.

Bu şehirde okuyacak öğrencilere müjde! 1 ay boyunca ücretsiz olacak... - Resim : 3

SON HAZIRLIKLAR DA TAMAMLANDI

Yurtların birçok noktasında hazırlıkların tamamladığını ifade eden Kasapoğlu, "Şu an bulduğumuz mekan 2020'de yurt dışından gelen öğrencilere, daha sonrasında karantina ile ilgili kullanılan bir yurdumuzdu. Temmuz ayında karantina süreci bitti. Burada tüm hazırlıklarımızı, Kovid-19 noktasında, hijyen noktasında, ne gerekiyorsa her şey yapıldı. Nevresimden çarşafına, yataklarına varıncaya kadar asıl sahipleri olan öğrencilerin kullanıma hazır hale geldi" şeklinde konuştu.

Bu şehirde okuyacak öğrencilere müjde! 1 ay boyunca ücretsiz olacak... - Resim : 4

 

Bu şehirde okuyacak öğrencilere müjde! 1 ay boyunca ücretsiz olacak... ile ilgili etiketler Samsun yurt KYK kredi yurtlar kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.