Bu sabah gerçekleşen dev FETÖ operasyonunun perde arkası sadece SuperHaber'de / ÖZEL HABER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün "mahrem" yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. SuperHaber operasyonla ilgili çok özel bilgilere ulaştı...

FETÖ'nün "mahrem" yapılanmasına yönelik 81 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

"Mahrem" yapılanma içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişinin tespit edildiği ve tümü için arama ve gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 72 ilde 1009 mahrem imamın gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da operasyonla ilgili yaptığı ilk açıklamasında, "Bu sabah 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

ferf4rrrerggg

ÇOK GİZLİ ARŞİV ELE GEÇİRİLDİ

SuperHaber, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun operasyonla ilgili verdiği ipucunun detaylarına ulaştı.

Buna göre operasyonun düğmesine, FETÖ'ye ait çok gizli bir arşive ulaşılmasının ardından basıldı.

Operasyonda, bugüne kadar kendilerini ustalıkla saklayan FETÖ'nün bütün kripto ve mahrem imamları gözaltına alındı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; bu operasyon, "FETÖ'yü Türkiye sınırları içinde bitirecek darbe" olarak değerlendiriliyor.

erergreggg

CHP'DEN GELEN "MİT ADAM KAÇIRIYOR" İDDİASI

FETÖ'nün belinin kıran şafak operasyonuyla ilgili çok önemli bazı ayrıntılar da ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde, TBMM'de verdiği soru önergesinde Ankara'da "kaçırılan" 7 kişinin akıbetini sormuştu.

Kaçırılan kişilerin ortak noktasının haklarında FETÖ soruşturması yürütülmesi ve KHK ile açığa alınmaları olduğunu belirten CHP’li Tanrıkulu “Ayrıca, güvenlik kameralarının kayıtlarına, görgü tanıklarının anlatımlarına göre, olayların hepsinde siyah renkli Volkswagen Transporter minibüs kullanılmış ve 7 kişi kamera kayıtlarında yüzleri seçilebilen kişiler tarafından izlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, "kaçırılma" eylemlerinin "kolluk güçleri ya da kolluk ile bağlantılı kişiler tarafından gerçekleştirildiği" izlenimi edindiklerini de belirtmişti.

Bu sabah gerçekleştirilen dev FETÖ operasyonunun ardından bu söylentilerin üzerindeki sır perdesi de aralandı.

Güvenlik güçlerinin gözaltına aldığı bu kişilerin, FETÖ'nün "mahrem" isimlerinden bazıları olduğu belirtiliyor.

Ancak, operasyonun önemi ve gizliliği nedeniyle, şu ana kadar resmi kaynaklardan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

guIlen2

BAŞBAKAN SİNYALLERİNİ VERMİŞTİ

Bu arada, tarihi FETÖ operasyonunun ilk sinyalleri ise 10 gün önce Başbakan Binali Yıldırım tarafından verilmişti.

Başbakan Yıldırım, katıldığı programda FETÖ'ye ilişkin çok önemli tespitler yapıldığını belirterek, "Şu ara çok önemli bir tespit yapılmış durumda. Bu tespitin sonuçları, FETÖ ile mücadelede bize ciddi imkan sağlayacak. İşin seyri değişecek. Bunlarla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek, bu kadar söyleyeyim" demişti. / SuperHaber

Bu sabah gerçekleşen dev FETÖ operasyonunun perde arkası sadece SuperHaber'de / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler FETÖ Operasyon Süleyman Soylu mahrem
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.