Bu 'rahatsız edici' web sitesi internette paylaşılmış size ait her fotoğrafı buluyor

Teknoloji dünyasının son dönemdeki en büyük gelişimi yapay zeka tarafında ve bu bazen oldukça ürkütücü sonuçlar doğurabiliyor. Yeni açılan bir web sitesi, internette paylaşılmış bütün fotoğraflarınızı bulmanızı sağlıyor. Nasıl mı? İşte detaylar...

Son dönemde yapay zeka ile çok farklı şeyler yapıldığını gördük. Kimi zaman yararlı şeyler görsek de, bazen yapay zekanın yapabilecekleri çok rahatsız edici ve korkutucu olabiliyor.

Yapay zeka kullanan bir görsel arama sitesi, "internetteki en rahatsız edici yapay zeka sitesi" olarak gösteriliyor: PimEyes

Rahatsız edici denilmesinin sebebi sitenin yaptığı şey değil, gerçekleri yüzünüze vurması diyebiliriz. Siteye kendi fotoğrafınızı yüklüyorsunuz ve yapay zeka sizin için internette olan diğer fotoğraflarınızı buluyor. Böylece teorik olarak internette size ait resimlerin olduğu tüm yerleri görebilirsiniz.

 Bu 'rahatsız edici' web sitesi internette paylaşılmış size ait her fotoğrafı buluyor

Bazıları internette kendi görüntünüzün kullanımını kontrol etmek için harika bir araç olabileceğini düşünürken, bazıları da 'sapıklar' için tehlikeli bir araç haline gelebileceğini belirtiyor. Bir ücret karşılığında, web sitesi çok daha derinlemesine bir arama yapabiliyor.

Siteyle ilgili gelen yorumlar arasında "rahatsız edici ama aynı zamanda son derece değerli" olduğunu söyleyenler de var. Site sayesinde yüzünüzü kimlerin izin almadan kullandığını bulabileceksiniz.

PIMEYES NASIL KULLANILIR?

1- Buraya tıklayarak PimEyes sitesine gidin.
2- Aşağıdaki gösterilen 'Upload a photo' kısmına basarak isterseniz bir fotoğrafınızı yükleyin isterseniz de webcam aracılığıyla yeni bir fotoğrafınızı çekerek yüzünüzü siteye yükleyin.

Bu 'rahatsız edici' web sitesi internette paylaşılmış size ait her fotoğrafı buluyor - Resim : 2

3- Sonuçlar karşınıza gelecektir.

Bu 'rahatsız edici' web sitesi internette paylaşılmış size ait her fotoğrafı buluyor ile ilgili etiketler yapay zeka fotoğraf
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.