Bu meyveleri yiyen güzelleşiyor.....

Sağlıklı ve dengeli beslenmek hem zinde yaşamın hem de sağlıkla ışıldayan cildin sırrı. Pek çoğumuz düzenli olarak yaptığımız günlük, haftalık ve aylık bakımlar ile cildimizi dışarıdan beslemeye çalışıyoruz. Bu işlemlere saatlerce zaman ayırıyoruz, kullandığımız ürünlere ufak çaplı bir servet yatırıyoruz.

Amacımız sağlıklı bir cilde sahip olmaksa önceliğimiz cildimizi içeriden beslemek olmalı. Bunun formülü ise sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmekten geçiyor.

Uzmanlar yaptıkları her açıklamada sağlıklı beslenmenin hem bedenimiz hem de cildimiz için faydalı olduğunu söylüyor. Özellikle tek tip beslenme düzeninden, yağlı ve baharatlı yiyeceklerden, aşırı şeker ve tuz tüketiminden kaçınmamız öneriliyor. Bedenimiz ve sağlığımız için sebze ve meyve ağırlıklı beslenmemiz gerektiği belirtiliyor.

Özellikle meyveler içerdikleri vitamin ve mineraller ile sağlığımız korurken bir yandan da cildimizi güzelleştiriyor ve genç tutuyor. Peki meyvelerin cilt üzerinde yarattığı olumlu etkileri merak ediyor musunuz? İşte cilde iyi gelen meyveler ve faydaları.

Cildi-GAzelleAtiren-Yiyecekler

AHUDUDU

Kırmızı rengi ve lezzetiyle dikkat çeken ahududu, A, B1, B2 ve C vitaminleri açısından zengin bir meyvedir. A vitamini cildin sağlıklı ve pürüzsüz olmasını sağlarken C vitamini ise cildi sıkılaştırır.

ANANAS

Sıcak ülkelerde yetişen ananasın hem beden hem de cilt sağlığı için çok faydalı bir meyve olduğu yıllardır biliniyor. Ananas demir, kalsiyum ile B ve C vitaminleri açısından zengindir. B vitamini ile yeni cilt hücrelerinin çoğalmasını sağlar. C vitamini ise kolajen oluşumuna yardımcı olur.

İçeriğindeki demir, cildin pürüzsüz görünmesini sağlar. Kalsiyum ise cildi güzelleştirmenin yanı sıra saç ve tırnakları güçlendirir.

Ananasın içeriğinde bulunan bromelin maddesi cildin kuruyarak pul pul dökülmesini ve ciltteki kolajenin hasar görmesini engeller.

Ananasın cilt üzerindeki diğer olumlu etkileri ise, yaşlanma belirtilerini geciktirmesi ve donuk ciltlerin parlak görünmesini sağlamasıdır.

ARMUT

Kış mevsiminde rahatlıkla bulabileceğiniz armut, içeriğindeki C vitamini ile cildi sıkılaştırır. Bu meyvedeki beta karoten maddesi cildin pürüzsüz ve canlı görünmesini sağlar. İçeriğindeki alfa arbutin maddesi ise cilt lekelerine karşı etkilidir.

BÖĞÜRTLEN

Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan böğürtlen, cilt için çok faydalı bir meyvedir. C vitamini açısından zengindir. C vitamini ciltteki yeni hücre oluşumunu destekler ve dokuların sağlam olmasını sağlar. Böğürtlen ayrıca, güneş ışığından zarar görmüş ve yıpranmış ciltleri onarır.

ÇİLEK

Portakal ve greyfurttan bile fazla oranda C vitamini içeren çilek, bu özelliği ile kırışıklık sorununu engeller ve yaşlanmayı geciktirir. Cildi temizleyerek sivilce oluşumunu önler. Mevcut sivilceleri azaltır. Kolajen üretimini arttırır. Cilt lekelerinin azalmasını sağlar. Ciltteki kuruluğu giderir.

ELMA

Cilt için faydalı olan A, B1, B2, C ve E vitaminleri açısından zengindir. A vitamini sayesinde ciltteki pürüzleri yok ederek cildin sağlıklı görünmesini sağlar. B1, B2 ve C vitaminleri ise cildi sıkılaştırır. İçeriğindeki E vitamini cildi korur ve gençleştirir. Bünyesinde barındırdığı pektin isimli madde, yanakların kırmızılaşmasını sağlar.

ERİK

İçeriğindeki B ve E vitaminleri ile cildin sağlıklı görünmesini sağlar. Cildi sıkılaştırır. Yıpranmış ciltleri iyileştirir.

Bu meyveleri yiyen güzelleşiyor..... ile ilgili etiketler cilt güzelcilt bakımlıcilt
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.