Bu kusmuğun değeri tam 2,5 milyon TL! Jandarma yakaladı...

Mersin'de jandarma ekipleri, bir araçta yaptıkları aramada 44 kilo 320 gram ambergris yani balina kusmuğu ele geçirdi. Taşlaşmış haldeki kusmuğun 2 milyon 570 bin lira piyasa değeri olduğu belirtildi. Araçta bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine merkez Yenişehir ilçesinde takibe aldıkları bir aracı durdurarak arama yaptı.

Yapılan aramada 5 parça halinde 44 kilo 320 gram ambergris (balina kusmuğu) ele geçirildi.

Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Mersin Laboratuvar Müdürlüğünce yapılan analiz neticesinde elde edilen sonuçların ambergis ile 'uyumlu olduğu' ve gümrüklenmiş değerinin 2 milyon 570 bin 427 lira olduğu belirlendi.

Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine ele geçirilen malzeme Mersin Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bu kusmuğun değeri tam 2,5 milyon TL! Jandarma yakaladı... ile ilgili etiketler Mersin Jandarma Gümrük Ambergris balina kusmuğu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.