Bu künefeci LGBTİ+'lara kapalı

Osmaniye’de bulunan bir künefeci, mekanına LGBTİ+ bireyleri kabul etmeme kararı aldı. Bu kararı duyurmak için mekan girişine “LGBT’ye kapalıyız” yazısı asan mekan sahibi, eşcinseller ve destekçileri tarafından eleştirildi.

Osmaniye’nin Fakıuşağı Mahallesi’nde “Keyf-i Künefe” isimli bir tatlıcı, mekan girişine “LGBT’ye kapalıyız” yazısı astı.

Eşcinsel haklarını savunan Kaos GL Derneği’nin internet sitesinde yer alan habere göre, avukat Kerem Dikmen, mal ve hizmetlere erişiminin engellenmesinin ayrımcılık olduğunu söyledi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Dikmen, “Mal ve hizmet, gündelik hayattaki ticari ve bireysel tüketime ilişkin her türlü metanın veya hizmetin genel adıdır. Örneğin bir avukat, ücret karşılığı avukatlık hizmeti verir. Bir eczacı ücret karşılığı ilaç verir. Mal ve hizmeti sağlayanın kamu otoritesi olup olmamasının bu hak veya yasak bakımından bir önemi bulunmamaktadır” diyerek tepkisini gösterdi.

 

Bu künefeci LGBTİ+'lara kapalı ile ilgili etiketler Osmaniye LGBTİ+ künefeci yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.