Bu kış da kimsesizler yuvasız kalmayacak!

Ankara'da soğuk kış gecelerinden korunmak için sokakta ateş yakarak hayatta kalmaya çalışan kimsesiz vatandaşlar, ekiplerce alınarak kimsesizler oteline yerleştiriliyor.

Ankara Valiliğince her kış dönemi açılan kimsesizler oteli, bu yıl da 100 evsize sıcak yuva oldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının, kimsesizleri ve evsizleri çetin kış şartlarından korumak amacıyla hizmete açtığı kimsesizler otelinde bu yıl 100 kişi konaklıyor.

"İŞKUR ARACILIĞIYLA İŞ SAHİBİ YAPILIYORLAR"

Kayıp vatandaşlara da sahip çıkılan kimsesizler otelindeki 61 yaş üstü vatandaşlar huzur evlerine, engelliler ise rehabilitasyon merkezlerine yönlendiriliyor. Çalışabilecek durumdaki evsizler ise İŞKUR aracılığıyla iş sahibi yapılıyor.

HER BİRİNİN HÜZÜNLÜ BİR HAYAT HİKAYESİ VAR

Sokaklarda ateş yakarak hayatta tutunmaya çalışan Dursun Bozkaş, valilik ekiplerince donmak üzereyken bulunarak kimsesizler oteline getirildiğini anlattı.

Eşini trafik kazasında kaybedince sokaklarda kalmaya başladığını ifade eden Bozkaş, "Polis abilerimden Allah razı olsun, beni sokaktan alıp getirdiler. Onlara Allah kaza bela vermesin. Burada sıcak çorbamı içtim, traşımı oldum ve banyomu yaptım. Şimdi de rahatça uyuyacağım." dedi.

SOĞUKTAN ÖLMEK ÜZEREYKEN YARDIM ELİ YETİŞTİ

Soğuğa, açlığa ve susuzluğa karşı çaresiz kalan Hüseyin Kapucu'ya da devletin yardım eli yetişti.

Parklarda hayatta kalma mücadelesi verdiğini kaydeden Kapucu, "Ben hemen hemen 30 senedir dışarlardayım. Geçen yıl iki arkadaşım yanımda donarak öldü. Sıra bana gelmişti. Ben de direkten döndüm, ölmedim. Memur abilerim geldi ve beni arabaya bindirip buraya getirdiler. Aslında benim gibileri cepheye göndermeleri lazım. Harp var şimdi... Biz devletin verdiği şu yemeği hak etmiyoruz. Bana silah versinler ben de cephede olmak istiyorum." diye konuştu.

Bu kış da kimsesizler yuvasız kalmayacak! ile ilgili etiketler Ankara kimsesizler oteli başkent evsizler
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.